Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινή δέσμευση Ομπάμα-Μέρκελ για κρίση χρεών

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσαν ότι η κρίση χρεών στην Ευρώπη πρέπει οπωσδήποτε να συγκρατηθεί για να μην πλήξει τη διεθνή οικονομία.

Κοινή δέσμευση Ομπάμα-Μέρκελ για κρίση χρεών
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ δήλωσαν ότι η κρίση χρεών στην Ευρώπη πρέπει οπωσδήποτε να συγκρατηθεί για να μην πλήξει τη διεθνή οικονομία.

Οι δύο ηγέτες, μετά τις επίσημες συνομιλίες τους στον Λευκό Οίκο, συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στα προβλήματα στην ευρωζώνη "να διακυβεύσουν την οικονομική ανάκαμψη", όπως δήλωσε ο κ. Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

O κ. Ομπάμα επισήμανε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από μια χρεοκοπία της Ελλάδας λέγοντας ότι "ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο" στην ευρωζώνη θα ήταν καταστροφικό για την παγκόσμια οικονομία και σημείωσε πως "πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις καλύτερες ιδέες για την επίλυση του προβλήματος".

Συγκεκριμένα, ο κ. Ομπάμα υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξουν ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα η χώρα θα πρέπει να επιτύχει μεγαλύτερη διαφάνεια στα οικονομικά της.

Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ακόμα ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να συνεργαστούν πλήρως στη βοήθεια αντιμετώπισης του προβλήματος στην Ελλάδα "και μέσω του ΔΝΤ", ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γερμανία θα βοηθήσει αποτελεσματικά την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζει.

Η κ. Μέρκελ, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι η ευρωζώνη έχει κοινό συμφέρον να εξασφαλίσει πως το ευρώ δεν κινδυνεύει από την κρίση χρέους και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θα ρυθμίσει τις δημοσιονομικές ευθύνες της όπως και η Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v