Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο του FBI η Oracle

Η WSJ αποκαλύπτει ότι πράκτορες του FBΙ και εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει έρευνα εναντίον της Oracle με την κατηγορία της δωροδοκίας για την σύναψη αρκετών συμφωνιών σε χώρες της Αφρικής.  

Στο στόχαστρο του FBI η Oracle
Στο στόχαστρο του FBΙ βρίσκεται η Oracle καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον της τεχνολογικής εταιρείας για δωροδοκία σε σειρά συμφωνιών που σύναψε στην Αφρική.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις και αναφέρει πως πράκτορες του FBI καθώς και εισαγγελικές αρχές του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διεξάγουν έρευνα για ποινικά αδικήματα εναντίον της Oracle. Σύμφωνα με την WSJ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έχει ξεκινήσει αντίστοιχη έρευνα για την παραβίαση αστικών αδικημάτων.

Στο στόχαστρο βρίσκονται συμφωνίες που έχει συνάψει η Oracle σε χώρες της δυτικής και κεντρικής Αφρικής και το εάν εργαζόμενοι στην εταιρεία οι άλλοι μεσάζοντες κατέβαλαν παράνομες πληρωμές για να εξασφαλιστούν συγκεκριμένα συμβόλαια πωλήσεων λογισμικών προγραμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v