Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ackermann: Κάποιες τράπεζες δεν θα τα καταφέρουν

Ο επικεφαλής της Deutsche Bank κάνει λόγο για περιορισμένες προοπτικές ανάπτυξης στον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κλάδο και προειδοποιεί ότι οι πιο αδύναμες τράπεζες δεν θα τα καταφέρουν με haircut σε τιμές αγοράς.

Ackermann: Κάποιες τράπεζες δεν θα τα καταφέρουν
Η κρίση χρέους της ευρωζώνης θα πλήττει την κερδοφορία των τραπεζών για τα επόμενα χρόνια και ενδεχομένως να οδηγήσει στην κατάρρευση των πιο αδύναμων χρηματοπιστωτικών οργανισμών, προειδοποίησε ο κ. Josef Ackermann. Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank δήλωσε πως «οι προοπτικές για τον χρηματοοικονομικό κλάδο συνολικά είναι μάλλον περιορισμένες» και συμπλήρωσε: «Οι προοπτικές και για τη μελλοντική ανάπτυξη των εσόδων είναι περιορισμένες».

«Είναι προφανές ότι πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα επιβιώσουν εάν αναγκαστούν να επαναπροσδιορίσουν το κρατικό χρέος που έχουν στα βιβλία τους σε τιμές αγοράς», υποστήριξε ο κ. Ackermann.

Παρά ταύτα, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας δεν συμφωνεί με την κ. Christine Lagarde ως προς την αναγκαιότητα υποχρεωτικής αναδιάρθρωσης κεφαλαίων, γιατί «θα δώσει το λάθος μήνυμα, ότι οι πολιτικοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πιθανότητα να πετύχουν τα τρέχοντα μέτρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v