Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άρθρο καταγγελία του Stark πριν την παραίτηση

Ο Juergen Stark έστειλε άρθρο στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt λίγες ώρες πριν υποβάλει την παραίτηση του από το Δ. Σ της ΕKT, με το οποίο προειδοποιεί ότι οι κρατικές πολιτικές υπονομεύουν τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Άρθρο καταγγελία του Stark πριν την παραίτηση
Ο Juergen Stark έστειλε άρθρο στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt λίγες ώρες πριν υποβάλει την παραίτηση του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με το οποίο προειδοποιεί ότι η δημοσιονομική σταθερότητα υπονομεύεται από τεράστια ρίσκα στους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο άρθρο, το οποίο θα δημοσιευτεί στην καθημερινή έκδοση της Δευτέρας, ο κ Stark γράφει ότι "Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία τα τεράστια ρίσκα στους κρατικούς προϋπολογισμούς υπονομεύουν την δημοσιονομική σταθερότητα".

Ο κ. Stark εκφράζει παράλληλα και την αντίθεση του με την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης η οποία "θα οδηγούσε απλά σε αύξηση των επιπέδων του χρέους".

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι "τα οφέλη από την εμπιστοσύνη στις σφιχτές δημοσιονομικές πολιτικές θα είναι σημαντικά".

"Τα παραδείγματα μας δείχνουν ότι τα φιλόδοξα προγράμματα προσαρμογής, τα οποία εστιάζουν στην συγκράτηση των δαπανών και συνοδεύονται από διαρθρωτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα" σημειώνει στο άρθρο ο κ. Stark

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v