Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλόκο της Κίνας σε ευρωπαϊκές τράπεζες

Στο πάγωμα των swaps συναλλάγματος με αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες προχώρησε και δεύτερος κινεζικός χρηματοοικονομικός οργανισμός, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

Μπλόκο της Κίνας σε ευρωπαϊκές τράπεζες
Στο πάγωμα των swaps συναλλάγματος με αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες προχώρησε και δεύτερος κινεζικός χρηματοοικονομικός οργανισμός, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters. "Εκτός από το spot trading, όλες οι προθεσμιακές συναλλαγές και τα swaps έχουν σταματήσει", δηλώνει η πηγή του πρακτορείου.

Σύμφωνα με άλλα μέσα, πρόκειται για την κρατική κινεζική τράπεζα Bank of China, η οποία φέρεται να έχει παγώσει τις συναλλαγές της με αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες, εκ των οποίων και οι Societe Generale και Credit Agricole. Επίσης, σταμάτησαν οι συναλλαγές με τη UBS από την ημέρα όπου η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε τις ζημίες που υπέστη λόγω του σκανδάλου Adoboli.

Τα χτυπήματα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες συνεχίζονται, καθώς, σύμφωνα με τους "Financial Times", η Siemens αποφάσισε να αποσύρει τις καταθέσεις της από γαλλική τράπεζα και να στραφεί στην ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των "Financial Times", τις δύο τελευταίες εβδομάδες η Siemens απέσυρε μισό δισ. ευρώ σε καταθέσεις από μεγάλη γαλλική τράπεζα και τα μετέφερε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, "εν μέρει λόγω των ανησυχιών για την υγεία της τράπεζας και εν μέρει για να ευνοηθεί από τα υψηλότερα επιτόκια που δίνει η ΕΚΤ". Συνολικά, όμως, η Siemens έχει μεταφέρει καταθέσεις 4 έως 6 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v