Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρώπη: 1 τρισ.$ για εγκεφαλικές διαταραχές

To ετήσιο κόστος για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών διαταραχών στην Ευρώπη έχει εκτιναχθεί στα 798 δισ. ευρώ και η ήπειρος έχει έλθει αντιμέτωπη με μια πολιτική, κοινωνική και οικονομική «ωρολογιακή βόμβα».

Ευρώπη: 1 τρισ.$ για εγκεφαλικές διαταραχές
To ετήσιο κόστος για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών διαταραχών στην Ευρώπη έχει εκτιναχθεί στα 798 δισ. ευρώ (1 τρισ. δολάρια) και η ήπειρος έχει έλθει αντιμέτωπη με μια πολιτική, κοινωνική και οικονομική «ωρολογιακή βόμβα», καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων με νοητικές ασθένεις.

Σύμφωνα με έρευνα του ευρωπαϊκού συμβουλίου εγκεφάλου (European Brain Council), ο «λογαριασμός» για τις εγκεφαλικές ασθένειες όπως είναι η κατάθλιψη, το άγχος, η αϋπνία και η άνοια, θα αυξηθεί ακόμη παραπάνω, καθώς αυξάνεται η διάρκεια της ζωής των ανθρώπων.

Η πρόβλεψη αυτή προκύπτει ένα μήνα μετά την δημοσίευση έρευνας από την οποία προκύπτει ότι οι Ευρωπαίοι είναι «φορτωμένοι» εγκεφαλικές και νευρολογικές διαταραχές, με περίπου 165 εκατομμύρια ανθρώπους ή 38% του πληθυσμού της Ε.Ε. να αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα.

Το ποσό των 798 δισ. ευρώ που υπολογίζεται για το κόστος αντιμετώπισης των εγκεφαλικών διαταραχών, και αντιστοιχεί σε 1.550 ευρώ ανά άτομο στην Ευρώπη, είναι υπερδιπλάσιο από την εκτίμηση που είχε γίνει στην προηγούμενη έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v