Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο υιός Buffett υπέρ καταληψιών της Wall Street

Ο Howard Buffett, γιός του επενδυτικού "γκουρού" Warren Buffett, τάσσεται υπερ των «καταληψιών της Wall Street», μιμούμενος άλλους μεγάλους COEs. Περνάει στο λονδρέζικο LSE το κίνημα διαμαρτυρίας.

Ο υιός Buffett υπέρ καταληψιών της Wall Street
Ο Howard Buffett, διευθυντής του επενδυτικού κολοσσού Berkshire Hathaway και γιός του Προέδρου Warren Buffett, τάχθηκε υπερ των «καταληψιών της Wall Street» τους οποίους θεωρεί ότι έχουν προκαλέσει οι καταχρήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων και το άνοιγμα της ψαλίδας της εισοδηματικής ανισότητας.

«Χρειάζονται κάτι τέτοια καμιά φορά για να προχωρήσει η κατάσταση,» είπε σε συνέντευξή του ο 56χρονος κ. Howard Buffett, που δηλώνει «αγρότης και φιλάνθρωπος», για το κίνημα “Occupy Wall Street». Τα τελευταία 15 χρόνια «είδαμε μεγάλες εταιρίες κυριολεκτικά να λιανίζουν κόσμο.»

Το κίνημα «Occupy Wall Street» έχει συμπεριλάβει εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε πολλές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, από την Νέα Υόρκη μέχρι το Σηάτλ, και διογκώνεται τώρα και στο χρηματιστήριο LSE του Λονδίνου. Πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες, όπως οι επικεφαλής της Citigroup της Blackrock, αλλά και ο ίδιος ο Warren Buffett, που είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, δηλώνουν «συμπάθεια» για τους ειρηνικούς διαδηλωτές και δηλώνουν ότι και οι ίδιοι ανησυχούν για την ανισότητα στις ΗΠΑ.

Ο CEO της Blackrock, Laurence D. Fink καθώς και ο κ. Jim Chanos του hedge fund Kynikos Associates, δήλωσαν ότι κατανοούν την οργή εναντίον των μεγάλων χρηματοπιστωτικών οίκων. Ο κ. Bill Gross, που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ομολογιακό fund στον κόσμο, την PIMCO, ανέφερε στο Twitter ότι «η εργατική τάξη αντεπιτίθεται μετά από τρεις δεκαετίες εισοδηματικής πάλης στην οποία κατατροπώνονταν». Ο κ. επικεφαλής της Citigroup, κ. Vikram Pandit δήλωσε ότι θα επιθυμούσε πολύ να συνομιλήσει με τους διαδηλωτές.

Εν τω μεταξύ, επεκτείνοντας το κίνημα των διαμαρτυριών από τα μεγάλα οικονομικά κέντρα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι διαδηλωτές ετοιμάζονται να κατασκηνώσουν έξω από το London Stock Exchange.

Περίπου 4.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στο κίνημα καταλήψεων στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Διοργανωτές προγραμματίζουν να ξεκινήσουν τις συγκεντρώσεις στις 15 Οκτωβρίου, με παρουσία στην πλατεία Paternoster, κοντά στα γραφεία των Bank of America και Goldman Sachs στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v