Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barroso:"Ισχυρή" η απάντηση από τη σύνοδο Κορυφής

«Στη σύνοδο της Κυριακής, προφανώς αναμένουμε μία απάντηση, μία ισχυρή απάντηση, που θα παράσχει εγγυήσεις για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ισπανίας» δήλωσε ο κ. Barroso.

Barroso:Ισχυρή η απάντηση από τη σύνοδο Κορυφής
Ισχυρή θα είναι απάντηση από την ευρωπαϊκή σύνοδο όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Jose Manuel Barroso.

«Στη σύνοδο της Κυριακής, προφανώς αναμένουμε μία απάντηση, μία ισχυρή απάντηση, που θα παράσχει εγγυήσεις για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ισπανίας» δήλωσε ο κ. Barroso κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Στην ευρωζώνη έχουμε την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που καλύπτονται από το πρόγραμμα στήριξης. Υπάρχουν άλλες χώρες που μπορεί να ευνοηθούν από το ταμείο σταθερότητας εάν κριθεί αναγκαίο, αλλά δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε καταστάσεις στη σύνοδο της Κυριακής» δήλωσε ο κ. Barroso

«Και προφανώς δεν μπορώ να προκαταλάβω συγκεκριμένες αποφάσεις που θα ληφθούν αναφορικά με την Ισπανία. Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουμε από κοινού με τις ισπανικές αρχές. Με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού ταμείου σταθερότητας όμως, πράττουμε ακριβώς ότι χρειάζεται για να απαντήσουμε στις καταστάσεις σε χώρες που δεν εντάσσονται στον μηχανισμό στήριξης» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v