Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη Σαρκοζί στη Γερμανία

Στο Βερολίνο αναμένεται να μεταβεί το απόγευμα της Τετάρτης ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, για να προχωρήσει τις συζητήσεις για το σχέδιο εξόδου από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Επίσκεψη Σαρκοζί στη Γερμανία
Στο Βερολίνο αναμένεται να μεταβεί το απόγευμα της Τετάρτης ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, για να προχωρήσει τις συζητήσεις για το σχέδιο εξόδου από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους εν όψει της Συνόδου της Κυριακής, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις Γάλλων βουλευτών.

Σύμφωνα με βουλευτές του κεντροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, ο κ. Σαρκοζί ανέφερε ότι οι συζητήσεις για το σχέδιο της Ε.Ε απέναντι στην κρίση, έχουν κολλήσει στις σχέσεις ανάμεσα στην ΕΚΤ και του EFSF.

"Στη Γερμανία ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι διχασμένος σε αυτό το ζήτημα. Δεν είναι μόνο η κ. Μέρκελ που πρέπει να πείσουμε" δήλωσε ο Σαρκοζί σε βουλευτές του κόμματος του, κατά τη διάρκεια μεσημεριανής συνάντησης.

Ο κ. Σαρκοζί ξεκίνησε τη συνάντηση λέγοντας ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουν, γιατί ενδέχεται να χρειαστεί να μεταβεί στο Βερολίνο το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πηγές που επικαλείται το Reuters, ο κ. Σαρκοζί αναμένεται να μεταβεί το βράδυ της Τετάρτης στην Φρανκφούρτη, για να συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v