Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: "Παράθυρο" σε τροποποίηση συνθηκών

Αν αποτύχει το ευρώ θα αποτύχει και η Ευρώπη, δήλωσε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης συνθηκών, λέγοντας ότι δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού.

Μέρκελ: Παράθυρο σε τροποποίηση συνθηκών
Αν αποτύχει το ευρώ θα αποτύχει και η Ευρώπη, δήλωσε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε εκδήλωση προς τιμήν του απερχόμενου προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, μεταδίδει το Reuters.

"Αν το ευρώ αποτύχει, θα αποτύχει και η Ευρώπη, αλλά εμείς δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο" ανέφερε η κ. Μέρκελ.

H κ. Μέρκελ τόνισε ότι η οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα και ότι σε περιόδους κρίσης πρέπει να λαμβάνονται έκτακτα και τολμηρά μέτρα, προσθέτοντας ότι η τροποποίηση συνθηκών δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού.

Ο κ. Τρισέ από την πλευρά του επισήμανε ότι η διαχείριση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης απαιτεί κινήσεις σε τρια διαφορετικά μέτωπα, την ενίσχυση του EFSF, την ανακεφαλαιοποίηση των αδύναμων τραπεζών και την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

"Αυτό που είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή είναι να αντιληφθούμε τη διαχείριση της κρίσης σε τρεις διαστάσεις. Την ενίσχυση της δυνατότητας του EFSF να εγγυάται την χρηματοοικονομική σταθερότητα, την ενίσχυση των ισολογισμών των αδύναμων τραπεζών και την εξεύρεση μιας λύσης για την μεσοπρόθεσμη προσαρμογή της Ελλάδας" δήλωσε ο κ. Τρισέ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v