Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Βρετανία: Έκλεισε ιρανική πρεσβεία στο Λονδίνο

Η Μ. Βρετανία έκλεισε την ιρανική πρεσβεία στο Λονδίνο και απέλασε όλο το προσωπικό, λέγοντας ότι η επίθεση στην βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την ανοχή των ιρανικών αρχών.

Μ. Βρετανία: Έκλεισε ιρανική πρεσβεία στο Λονδίνο
Η Μεγάλη Βρετανία έκλεισε την ιρανική πρεσβεία στο Λονδίνο και απέλασε όλο το προσωπικό, λέγοντας ότι η χθεσινή εισβολή στη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την ανοχή των ιρανικών αρχών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών, William Hague.

O κ. Hague ανέφερε ακόμα ότι έχει κλείσει η βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και ότι οι ιρανοί πρέσβεις στην Ε.Ε δέχτηκαν αυστηρές παρατηρήσεις για το περιστατικό.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν έχουν διακοπεί πλήρως οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

"Η ιρανική αποστολή στο Λονδίνο ενημερώνεται αυτή τη στιγμή ότι απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο της ιρανικής πρεσβείας στο Λονδίνο και ότι όλο το προσωπικό της διπλωματικής αποστολής πρέπει να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες 48 ώρες" σημείωσε ο κ. Hague στο βρετανικό κοινοβούλιο.

"Έχουμε κλείσει την βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Έχουμε αποφασίσει να εγκαταλείψει τη χώρα όλο το προσωπικό και αυτήν τη στιγμή τα τελευταία μέλη της αποστολής πρέπει να έχουν φύγει από το Ιράν", σημείωσε ο κ. Hague.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι "αυτό δεν αντιστοιχεί στην πλήρη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v