Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

King (HSBC): Αναποτελεσματική η λιτότητα

Η λιτότητα από μόνη της δεν αποφέρει τα οφέλη τα οποία θα έπρεπε και οι απειλές της περιορισμένης οικονομικής ανάπτυξης και της ύφεσης παραμένουν αυξημένες για την ευρωζώνη, δήλωσε στο CNBC ο Stephen King της HSBC.

King (HSBC): Αναποτελεσματική η λιτότητα
Η λιτότητα από μόνη της δεν αποφέρει τα οφέλη τα οποία θα έπρεπε και οι απειλές της περιορισμένης οικονομικής ανάπτυξης και της ύφεσης παραμένουν αυξημένες για την ευρωζώνη, δήλωσε στο CNBC ο chief economist της HSBC, Stephen King.

Σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. King αναφέρθηκε στην Πορτογαλία ως παράδειγμα χώρας η οποία ακολούθησε τον δρόμο της λιτότητας, συμμορφώθηκε με όλους τους κανόνες, αλλά εξακολουθεί αντιμετωπίζει προβλήματα.

«Η προσδοκία από την επιβολή λιτότητας ήταν ότι οι αγορές θα επιβράβευαν τις χώρες με πολύ χαμηλότερο κόστος δανεισμού, και αυτό δεν έγινε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρά την επιδίωξη της λιτότητας, η ευρωζώνη εξακολουθεί να πλήττεται από τις «φωνές» για χρεοκοπία και τις εικασίες για διάλυσή της, σημείωσε.

«Αυτά ουσιαστικά σημαίνουν πως η λιτότητα δεν αποφέρει τα οφέλη που έπρεπε», τόνισε ο κ. King.

«Η συνέπεια είναι ότι έχουμε χώρες με μηδενική ανάπτυξη, πιθανώς μια ύφεση και επιτόκια τα οποία είναι οδυνηρά υψηλά και αυτός ο συνδυασμός δεν είναι βιώσιμος», υπογράμμισε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v