Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Guindos:Οι αγορές ανησυχούν για το έλλειμμα

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας υποστήριξε σήμερα ότι η νευρικότητα των αγορών απέναντι στη χώρα του μπορεί να συνεχιστεί λόγω των "αμφιβολιών για το ευρωπαϊκό σχέδιο".

Guindos:Οι αγορές ανησυχούν για το έλλειμμα
Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας L. de Guindos υποστήριξε σήμερα ότι η νευρικότητα των αγορών απέναντι στη χώρα του μπορεί να συνεχιστεί λόγω των "αμφιβολιών για το ευρωπαϊκό σχέδιο" που τροφοδοτούνται κυρίως από την ανησυχία για την ικανότητα των αυτόνομων περιοχών να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

"Εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το ευρωπαϊκό σχέδιο και, υπ' αυτήν την έννοια, μπορεί να ξαναδούμε καταστάσεις όπως αυτές της περασμένης εβδομάδας", δήλωσε ο de Guindos σε συνέντευξή στην εφημερίδα El Mundo.

Σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό, οι αμφιβολίες που εκφράζονται απέναντι στην Ισπανία είναι ουσιαστικά τρεις.

Η πρώτη αφορά τη δυνατότητα που έχουν οι αυτόνομες περιοχές να πετύχουν το στόχο μείωσης του ελλείμματος, η δεύτερη ότι η πολιτική αυστηρής λιτότητας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη, σε μια περίοδο που η ανεργία αγγίζει ήδη το 23% και η τρίτη ότι αυτή η μικρή ανάπτυξη θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στις τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο