Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλείψεις παλλαδίου λόγω ρεκόρ στην ζήτηση

Η ζήτηση για το παλλάδιο, το πολύτιμο μέταλλο με την καλύτερη εμφάνιση στο προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνά την προσφορά επί δεύτερο συνεχόμενο έτος, καθώς οι πωλήσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες ανέρχονται σε ρεκόρ.

Ελλείψεις παλλαδίου λόγω ρεκόρ στην ζήτηση
Η ζήτηση για το παλλάδιο, το πολύτιμο μέταλλο με την καλύτερη εμφάνιση στο προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνά την προσφορά επί δεύτερο συνεχόμενο έτος, καθώς η παραγωγή των ορυχείων μένει στάσιμη ενώ οι πωλήσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες –τους μεγαλύτερους αγοραστές- ανέρχονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Barclays εκτιμά ότι η κατανάλωση θα είναι υψηλότερη της ζήτησης κατά 511.000 ουγγιές το 2013 δηλαδή περίπου όσο καταναλώνει η βιομηχανία καταλυτών αυτοκινητων σε επτά εβδομάδες.

Η Morgan Stanley εκτιμά ότι η έλλειψη θα διατηρηθεί έως τουλάχιστον το 2017 και προβλέπει ρεκόρ στην τιμή του μετάλλου το 2014.

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμη του παλλαδίου θα ανέλθει στα 770 δολ. ανά ουγκιά τουλάχιστον στο δ΄ τρίμηνο δηλαδή 14% υψηλότερα από σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο