Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EKT: Αμετάβλητο στο 0,75% το επιτόκιο του ευρώ

Αμετάβλητα διατήρησε, όπως αναμενόταν ευρύτατα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επιτόκια του ευρώ. Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στην συνέντευξη Τύπου του διοικητή Mario Draghi.

EKT: Αμετάβλητο στο 0,75% το επιτόκιο του ευρώ
Αμετάβλητα διατήρησε, όπως αναμενόταν ευρύτατα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επιτόκια του ευρώ.

Στην τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη, η επιτροπή καθορισμού πιστωτικής πολιτικής κράτησε το βασικό επιτόκιο της ευρωζώνης στο αρνητικό ρεκόρ του 0,75%.

Αμετάβλητα
παρέμειναν και τα επιτόκια περιθωριακού δανεισμού στο 1,5% καθώς και μηχανισμού καταθέσεων στο 0,0%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στην συνέντευξη Τύπου του διοικητή Mario Draghi, στις 15:30 ώρα Ελλάδας.

Καθώς η κρίση χρεών στην ευρωζώνη βρίσκεται σε ύφεση, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε άλλα ζητήματα που τυχόν θα θίξει ο κ. Draghi και ειδικά το θέμα της ισοτιμίας του ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία μέσα στην εβδομάδα ζήτησε να συγκρατηθεί η άνοδος του ευρώ (που ξεπέρασε το 1,36$ αυτή την εβδομάδα), ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας αποκάλυψε ότι θα θέσει το ζήτημα στο προσεχές Eurogroup. Αντιθέτως όμως η Γερμανία απάντησε πολύ συγκρατημένα στο γαλλικό αίτημα.

Ο κεντρικός τραπεζίτης αναμένεται επίσης να σχολιάσει την πολύ "φρέσκια" είδηση του Reuters ότι η Ιρλανδία κατέληξε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους που ανέλαβε το Δουβλίνο για να στηρίξει την Anglo-Irish Bank.

"Σταθερή" και η ΒοΕ


Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της και η Τράπεζα της Αγγλίας, στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο 0,5%. Παράλληλα, δεν προέβη σε καμία αλλαγή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ανέρχεται στα 375 δισ. στερλίνες.

Δήλωσε ωστόσο, ότι θα επενανεπενδύσει τα 6,6 δισ. στερλίνες που αποκόμισε ως κέρδη από ομόλογα που λήγου το Μάρτιο και διαβεβαίωσε για "την ετοιμότητά της να παράσχει επιπλέον κίνητρα από τη νομισματική πολιτική εφόσον κριθεί απαραίτητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v