Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πισσαρίδης: Υπό προϋποθέσεις το δάνειο - γέφυρα

H σύναψη από την Κυπριακή Δημοκρατία «δανείου γέφυρας» θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, εκτιμά ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Πισσαρίδης: Υπό προϋποθέσεις το δάνειο - γέφυρα
H σύναψη από την Κυπριακή Δημοκρατία «δανείου γέφυρας» θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, εκτιμά ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για την Οικονομία, νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Σύμφωνα με το Stockwatch, μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο κ. Πισσαρίδης ανέφερε ότι «δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή εάν η Κυπριακή Δημοκρατία θα χρειαστεί δάνειο γέφυρα μέχρι την υπογραφή του μνημονίου».

Σημείωσε ότι υπάρχει αβεβαιότητα, όπως είπε, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η νέα κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Οικονομικών από το Eurogroup και την τρόικα.

Πρέπει είπε να περιμένουμε τις εξελίξεις και τόνισε ότι ως τώρα οι αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Βρυξελλών είναι θετικές.

Ο κ. Πισσαρίδης τόνισε ότι επείγει η υπογραφή του μνημονίου σημειώνοντας ότι εδώ και μήνες έπρεπε να υπογραφεί το μνημόνιο.

«Δεν μπορεί είπε η μικρή Κύπρος να είναι τόσο περίπλοκη κατάσταση, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσει η υπογραφή του μνημονίου για να σταματήσει η αβεβαιότητα και να πάρουν χρήματα οι τράπεζες για να λειτουργήσει η οικονομία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο