Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coeure: Η ΕΚΤ δεν έχει μαγικό ραβδί

Η δυσκολία πρόσβασης των ΜμΕ δεν μπορεί να λυθεί με κάποιο από τα εργαλεία που διαθέτει η ΕΚΤ, ανέφερε ο B. Coeure. Υπόσχεση για παροχή ρευστότητας. Ποια μη νομισματικά μέτρα προτείνει. O ρόλος της ΕΤΕπ.

Coeure: Η ΕΚΤ δεν έχει μαγικό ραβδί
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν διαθέτει κάποιο αποτελεσματικό εργαλείο για να διευκολύνει την πίστωση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέφερε την Πέμπτη το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Benoit Coeure.

"Η ΕΚΤ δεν διαθέτει μαγικό ραβδί. Η κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να αποζημιώσει για την έλλειψη ή την λανθασμένη κατανομή της δικαιοσύνης" ανέφερε o κ. Coeure.

"Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από άλλους εμπλεκόμενους" πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το MNI, ο κ. Coeure σημείωσε ότι "η δυσκολία πρόσβασης σε πίστωση φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη για τις ΜμΕ, με μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης".

Ο ίδιος, αφού παραδέχθηκε τα προβλήματα στο μηχανισμό μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, υποσχέθηκε ότι η κεντρική τράπεζα θα "παράσχει άπλετη ρευστότητα για όσο καιρό χρειαστεί".

Στα μη νομισματικά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για την ενίσχυση των ΜμΕ περιλαμβάνονται η ανάπτυξη βαθύτερων κεφαλαιακών αγορών που θα είναι προσβάσιμες και στις ΜμΕ και μια πιο ευρεία χρήση των αξιολογήσεων, ανέφερε ο κ. Coeuer.

Παράλληλα, επισήμανε ότι και άλλοι διακρατικοί θεσμοί πρέπει να ενισχύσουν την στήριξη τους.

"Τα παραδοσιακά εργαλεία παρέμβασης, έχουν να κάνουν με το δανεισμό της EIB στις ΜμΕ και με τις δράσεις του ΕΕΤ στην αγορά ABS' πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο