Ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης μέσα από το ΟΠΑΠ Forward

Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2016, έχει ήδη ολοκληρώσει πέντε πολύ επιτυχημένους κύκλους, με σημαντικά αποτελέσματα για 68 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η επίδρασή του στην ανάπτυξη των εταιρειών, την αύξηση τζίρου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης μέσα από το ΟΠΑΠ Forward

Ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αναδεικνύεται από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος OΠΑΠ Forward, το οποίο στέκεται δίπλα σε δυναμικές εταιρείες και νέους ανθρώπους, που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από τον OΠΑΠ σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, στηρίζει συνολικά 68 μικρομεσαίες, αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις από ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας τους απαραίτητα εφόδια ώστε να εξελιχθούν περαιτέρω, να αναπτυχθούν, να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς ορίζοντες τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Από το 2016 έως σήμερα, οι συμμετέχουσες εταιρείες του OΠΑΠ Forward έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν 2.847 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ υποστηρίζουν περισσότερες από 23.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, μέσω των συνεργασιών τους στην αγορά. Παράλληλα, έχουν αυξήσει τον κύκλο εργασιών τους κατά 470 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Το πρόγραμμα OΠΑΠ Forward αποτελεί, εξάλλου, μία από τις ποικίλες αποτελεσματικές παρεμβάσεις που υλοποιεί ο OΠΑΠ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την Εταιρική Υπευθυνότητα, με στόχο να στηρίζει την ελληνική κοινωνία και να δημιουργεί αξία για την ελληνική οικονομία.
Υπό αυτό το πρίσμα και έχοντας ως προτεραιότητα να συμβάλλει σε ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά, οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο OΠΑΠ εστιάζουν στην προαγωγή της Υγείας, στην προώθηση των αξιών του Αθλητισμού και στην υποστήριξη της Απασχόλησης.

Η αξία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Οι αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις οποίες επέλεξε να εστιάσει ο OΠΑΠ μέσω του προγράμματος OΠΑΠ Forward, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας μας. Η ανάπτυξη και η αύξηση της παραγωγικότητάς τους δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης σε μια εποχή που το πρόβλημα της ανεργίας είναι αρκετά οξυμένο. Επιπλέον αποτελούν το κλειδί για την αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης και σημαντικό μοχλό καινοτομίας για την ελληνική αγορά.

Ουσιαστική στήριξη για βήματα μπροστά

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος OΠΑΠ Forward έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες, που τις βοηθούν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, ενισχύουν την εξωστρέφειά τους, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ’ επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε να υλοποιείται το 2016, έχει ήδη ολοκληρώσει πέντε επιτυχημένους κύκλους και ετοιμάζεται να υποδεχθεί νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις οποίες θα προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για να βελτιώσουν τις οικονομικές επιδόσεις τους και να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Η ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών που λαμβάνουν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του OΠΑΠ Forward περιλαμβάνει:

1. Ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση

Η ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη μιας μικρομεσαίας επιχείρησης.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα του OΠΑΠ δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν να ανταλλάσσουν απόψεις και να συζητήσουν τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους με ένα δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις στο παρελθόν και έχουν καταφέρει να αναπτύξουν πετυχημένα την επιχείρησή τους δημιουργώντας έτσι υπεραξία για την οικονομία και την κοινωνία.

Σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της κάθε εταιρείας, επιλέγεται ο κατάλληλος μέντορας, με τον οποίο και συνεργάζεται καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος. Παράλληλα, το σύνολο του δικτύου των επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών είναι στη διάθεσή των επιχειρήσεων για μεμονωμένες συναντήσεις με συγκεκριμένο ζητούμενο, ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται ή την εξειδίκευσή τους.

2. Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Στο πλαίσιο του προγράμματος OΠΑΠ Forward οργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια που καλύπτουν βασικούς τομείς λειτουργίας μιας επιχείρησης, όπως η στρατηγική, η οικονομική και λειτουργική διαχείριση, η διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού, οι πωλήσεις και η επικοινωνία.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται από έμπειρους συμβούλους και επαγγελματίες της αγοράς, οι οποίοι μοιράζονται την πολύτιμη εμπειρία και τις απόψεις τους και παρουσιάζουν συγκεκριμένα παραδείγματα και καλές πρακτικές της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.

3. Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία

Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε ένα δίκτυο επενδυτών και, σε συνεργασία με την Εθνική Tράπεζα, έχουν τη δυνατότητα να διερευνούν πιθανές επιλογές χρηματοδότησης και δανεισμού.

4. Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές

Οι επιχειρηματίες του OΠΑΠ Forward αποκτούν πρόσβαση σε μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Μέσα από την επαφή τους με έμπειρα στελέχη της αγοράς, οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για διεθνή επέκταση, ενημερώνονται για τις αγορές που τους ενδιαφέρουν προκειμένου να σχεδιάσουν ένα στρατηγικό πλάνο για την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητάς τους.

5. Δράσεις δικτύωσης

Ομάδες Εργασίας: Μικρές ομάδες συζήτησης για θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες, ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και γνωριμία με επιχειρηματίες του δικτύου Endeavor από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Γνωριμίες με επενδυτές: Ειδικές εκδηλώσεις για γνωριμία με επενδυτικά σχήματα της χώρας και παρουσίαση των εταιρειών που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση.

Διεθνείς Εκδηλώσεις: Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν μέρος σε μια διεθνή εκδήλωση της επιλογής τους προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντές τους διεθνώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v