Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οσα πρέπει να ξέρετε για την αποταμίευση

Η αποταμίευση αποτελεί την βάση της χρηματοοικονομικής μας ανεξαρτησίας, της ευημερίας μας και των έξυπνων και αποτελεσματικών επενδύσεων. Αφιέρωμα από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Οσα πρέπει να ξέρετε για την αποταμίευση

Η αποταμίευση αποτελεί μια εξαιρετικά καλή συνήθεια, αλλά απαιτεί πειθαρχία, αυτοέλεγχο, συνειδητότητα και υπομονή. Όμως μας προσφέρει σιγουριά, ασφάλεια και αισιοδοξία για το μέλλον.

Αντίθετα η υπερκατανάλωση και η υπερχρέωση είναι παρορμητικές πράξεις που υποκρύπτουν εγωισμό και άγνοια, μας προσφέρουν πρόσκαιρη ευχαρίστηση, αλλά υποθηκεύουν το μέλλον μας δημιουργώντας ανασφάλεια και άγχος.

Σε αυτό το πρωτότυπο αφιέρωμα του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού παρουσιάζονται οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την αποταμίευση, παρουσιάζονται στοιχεία για την αποταμίευση στην Ελλάδα πριν την πανδημία και αναδεικνύεται ο ρόλος των επαγγελματικών Ταμείων ως σχημάτων συστηματικής αποταμίευσης.

Η αποταμίευση αποτελεί την βάση της χρηματοοικονομικής μας ανεξαρτησίας, της ευημερίας μας και των έξυπνων και αποτελεσματικών επενδύσεων.

Για τον λόγο αυτό παρουσιάζονται οι δέκα συμβουλές για να διδάξουν οι γονείς τα παιδιά τους την αξία της αποταμίευσης μεταφράζοντας το σχετικό κείμενο από την Investopedia.

Γράφουν οι Νικόλαος Φίλιππας, ο Γεώργιος Πάνος, ο Χρήστος Νούνης και ο Ελευθέριος Νικολάου και Επιστημονικοί Σύμβουλοι του Ινστιτούτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v