Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πυξίδα των επενδύσεων το 2006

Κέρδη μεταξύ 8% - 11% θα σημειώσουν το 2006 οι μετοχές παγκοσμίως, προβλέπουν οι αναλυτές των διεθνών οίκων, ενώ για τη Σοφοκλέους οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση 10% - 12%. Δείτε τις προτάσεις των μεγάλων χρηματιστηριακών οίκων για το ιδανικό χαρτοφυλάκιο, τις top μετοχές, τη Σοφοκλέους, αλλά και ποιοι του Χ.Α. αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο νέο έτος.

Η πυξίδα των επενδύσεων το 2006
Αρκεί το ”πάρτι” πάνω από τις 3.700 μονάδες στη Σοφοκλέους για να... ευτυχήσει ένας επενδυτής; Μερικώς, ναι. Αλλά στην εποχή της παγκοσμιοποίησης θα ήταν επιεικώς αφελές να περιοριστεί κάποιος μόνο στα... ντόπια προϊόντα και να αγνοήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο διεθνές περιβάλλον. *

Η ζήτηση, εξάλλου, για ”διεθνοποιημένα” προϊόντα έχει ήδη εκφραστεί με σαφή τρόπο και στην ελληνική αγορά και όλα δείχνουν ότι θα αποκτήσει (μεγαλύτερο) μέγεθος και (σαφέστερη) τάση. Άλλωστε, και ο κινητήριος μοχλός της ανόδου του 2005 στη Σοφοκλέους δεν ήταν ημεδαπός αλλά ξένος, που σήμερα μάλιστα αντιπροσωπεύει τη μερίδα του λέοντος στις ημερήσιες συναλλαγές.

Έτσι, είναι επιβεβλημένο στην αρχή του νέου έτους να λάβουμε υπόψη μας τι προτείνουν οι κορυφαίοι διεθνείς οίκοι για τα ξένα χρηματιστήρια, τις ισοτιμίες, τα εμπορεύματα, τα πολύτιμα μέταλλα, ώστε να μπορούμε να μιλάμε πραγματικά για το ”ιδανικό” χαρτοφυλάκιο του 2006!

* Τα κείμενα αποτελούν αναδημοσίευση από το φύλλο 407 της εφημερίδας ”Μέτοχος & Επενδύσεις”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v