Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδ. Γρίμπελας (Epsilon Net): Η στρατηγική μετά την εξαγορά της Data Communication

Ένα νέο τμήμα, το Epsilon Net Integrator, ετοιμάζει η εταιρεία, σύμφωνα με τον Chief Technology Officer. Η συνεργασία με Microsoft και ο στόχος να μετατραπεί σε «νούμερο 1» Integrator.

Ανδ. Γρίμπελας (Epsilon Net): Η στρατηγική μετά την εξαγορά της Data Communication

Για την εξαγορά της Data Communication και τα επόμενα βήματα του της Epsilon Net μιλά στο Euro2day.gr ο Ανδρέας Γρίμπελας, Chief Technology Officer (CTO) του Ομίλου Epsilon Net.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η εξαγορά της Data Communication από την Epsilon Net. Πού στοχεύετε με τη συγκεκριμένη εξαγορά;

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που πρόσφατα ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την Data Communication, έναν σημαντικό παίκτη της αγοράς, στον Όμιλό μας. Η Data Communication, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής και στρατηγικό συνεργάτη της Microsoft, με εκτενή εμπειρία σε υλοποιήσεις έργων και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις και λογιστικά γραφεία. Λειτουργώντας ήδη ως ένας οργανισμός, σε συνδυασμό και με την ισχυρή μας συνεργασία με τη Microsoft, στοχεύουμε να καταστήσουμε την Epsilon Net τον μεγαλύτερο Όμιλο επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελληνική αγορά πληροφορικής. Ο Όμιλος Epsilon Net, με ανανεωμένο όραμα, έμπνευση και πρωτοποριακές λύσεις ενδυναμώνει καθημερινά τη θέση του ως στρατηγικός συνεργάτης των ελληνικών επιχειρήσεων στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, με ολοκληρωμένες λύσεις που απαντούν σε κάθε τους ανάγκη.

Θα υπάρξουν αλλαγές στον Όμιλο;

Η δραστηριότητα του Ομίλου εισέρχεται σε μία νέα εποχή. Μιλάμε για μία επενδυτική και στρατηγική συνεργασία που υποστηρίζει τα μακροπρόθεσμα σχέδια επέκτασής του Ομίλου και την αύξηση του μεριδίου του στην αγορά. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι επενδύουμε ιδιαίτερα στη συνεργασία με την Microsoft, στο πλαίσιο της συνέργειας με την Data Communication, δημιουργώντας μάλιστα ένα νέο τμήμα, το Epsilon Net Integrator.

Πείτε μας περισσότερα για αυτό το νέο τμήμα του Ομίλου. Ποιος είναι ο στόχος σας;

O στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο, τον πιο έμπειρο και καταξιωμένο Integrator ιδιοπαραγόμενου και διεθνούς λογισμικού στην Ελλάδα, με αυτόνομη δράση και ηγετική θέση στην αγορά. Να θεμελιωθούμε ως ο «νούμερο 1» Integrator σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η συνεργασία μας με τη Microsoft ενισχύει την ηγετική θέση του Ομίλου στην αγορά, καθώς εμπλουτίζει τη διανομή προϊόντων σε τομείς που ήδη δραστηριοποιείται, προσθέτει νέες κατηγορίες προϊόντων, καλύπτοντας 360° τις ανάγκες σύγχρονων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, ενώ, παράλληλα, διευρύνει τις δραστηριότητές του σε νέα κανάλια διανομής.  Στοχεύουμε στη διεύρυνση του πελατολογίου μας και στην εξασφάλιση σύγχρονων τεχνολογικά υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις ως ένα άκρως δυναμικό σχήμα με τους πιο έμπειρους τεχνικούς και καταρτισμένους επαγγελματίες του χώρου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς περίπου 300 μηχανικοί συστήματος και implementers απασχολούνται πλέον στον Όμιλο Epsilon Net, νούμερο αρκετά σημαντικό για τα δεδομένα του κλάδου, ώστε να κάνουμε τη διαφορά.

Συγκεκριμένα, η νέα ομάδα μας αποτελείται από 70 επαγγελματίες με την αρτιότερη τεχνογνωσία συστημάτων Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων ERP, Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων CRM και εργαλείων επιχειρηματικής ευφυΐας PowerBI, καθώς και υψηλό επίπεδο επιστημονικότητας και επαγγελματισμού. Αξιοποιούμε τεχνολογίες αιχμής, ενώ στηριζόμαστε σε στελέχη και μηχανικούς με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, εξειδίκευση και σφαιρική αντίληψη για την παροχή ολοκληρωμένων έργων υψηλής τεχνολογίας. Η βαθιά γνώση και εμπειρία των στελεχών μας αναμένεται να οδηγήσει στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Πραγματικά, δεν υπάρχει, πλέον, καμία επιχείρηση εγχώρια ή του εξωτερικού που να μην μπορούμε να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη της, είτε με το Pylon, το ιδιοπαραγόμενο προϊόν μας, είτε σε συνεργασία με τη Microsoft και τις λύσεις Dynamics 365.

Πώς απαντάτε, ως Όμιλος πλέον, στις ανάγκες των εταιρειών απέναντι στην πλατφόρμα MyData;

Ο Όμιλος πιστός στο όραμα του και πάντα δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχει ήδη ενσωματώσει σε όλες τις εφαρμογές του τη λειτουργικότητα διασύνδεσης με το myDATA, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής διαβίβασης παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ από 01/01/2021. Ο Όμιλος προσφέρει δύο SaaS λύσεις στο Microsoft Azure που κάνουν τη διαφορά στην αγορά, καθώς είναι συμβατές με κάθε ERP σύστημα τρίτου κατασκευαστή, MyData Connector και MyData Hub. Αποτελούν καινοτόμα middleware εργαλεία μεταξύ του ERP κάθε επιχείρησης και της πλατφόρμας myDATA, που επιτρέπουν άμεση ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων εύκολα, με απόλυτη ασφάλεια και χαμηλό κόστος.
 Παράλληλα, ο Όμιλος προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ως Πιστοποιημένος Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, Το Epsilon Digital είναι μία αυτοματοποιημένη, τεχνολογικά καινοτόμα και ασφαλής υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης, που παρέχει απευθείας σύνδεση με την Α.Α.Δ.Ε. Δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την επόμενη μέρα των ελληνικών επιχειρήσεων και των λογιστικών γραφείων.

Παρουσίαση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v