Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Καρτσάνη: Τα νέα σχέδια των «Your Directors Club» και «CEO Clubs Greece»

Τα δύο Clubs αποτελούν οικοσυστήματα γνώσης για τα μέλη τους, η προσωπική ανάπτυξη των οποίων βρίσκεται στο επίκεντρο των περισσότερων εκδηλώσεών μας, τονίζει η ιδρύτρια και CEO του Your Directors Club καθώς και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece.

Γ. Καρτσάνη: Τα νέα σχέδια των «Your Directors Club» και «CEO Clubs Greece»

Η συμμετοχή στο κάθε Club είναι σύμβολο δύναμης και επιρροής, μία αναγνώριση που επιτυγχάνεται μέσω του ανήκειν σε ένα καταξιωμένο κλειστό κύκλο για business leaders με δυνατό brand και εξίσου δυνατά και επιτυχημένα μέλη, τονίζει η Γεωργία Καρτσάνη, ιδρύτρια και CEO του Your Directors Club καθώς και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece, μιλώντας στο Euro2day.gr

Κυρία Καρτσάνη, ποιοι ήταν οι λόγοι που δημιουργήθηκαν το Your Directors Club και το CEO Clubs Greece; Πότε ξεκίνησαν και ποιες ανάγκες θέλουν να καλύψουν;

Τα δύο αυτά Club – το ελληνικό παράρτημα του CEO Clubs International, ιδρυθέν πριν 12 χρόνια και το Your Directors Club, ιδρυθέν πριν 3 χρόνια – αποτελούν προσωπικό μου όραμα, δημιουργήθηκαν, δε, για να καλύψουν τρεις, κυρίως, ανάγκες.

Πρωτίστως, είναι αδιαμφησβήτητο ότι οι CEOs και οι Directors, εκείνοι, δηλαδή, που καλούνται να ηγηθούν και να διοικήσουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα, έχουν απόλυτη ανάγκη να συμμετέχουν, μαζί με άλλους ομοειδείς και ομοϊδεάτες, σε κλειστές επαγγελματικές ομάδες (business clubs) στο ασφαλές περιβάλλον των οποίων μπορούν να επικοινωνήσουν με εμπιστοσύνη, να ανταλλάξουν απόψεις και επιτυχημένες πρακτικές, και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Παράλληλα, μπορούν να αποσυμπιέζονται, να γεμίζουν τις μπαταρίες τους, αν θέλετε, χρησιμοποιώντας το Club ως αντίβαρο στην πίεση και το άγχος της καθημερινότητάς τους. Ας μην ξεχνάμε ότι, παρά τον περιορισμένο χρόνο τους, παραμένουν άνθρωποι και έχουν ανάγκη από ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο μπορούν να ανοιχτούν, να εκφράσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους και, κυρίως, να γίνουν κατανοητοί. Μέσα σε αυτό το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, εκτίμησης, φιλίας και σεβασμού, τα μέλη μας λύνουν τα πιο σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Ελληνικό επιχειρείν, και επανέρχονται ανανεωμένοι στον καθημερινό τους αγώνα.

Επιπλέον, και τα δύο Clubs αποτελούν οικοσυστήματα γνώσης για τα μέλη τους, η προσωπική ανάπτυξη των οποίων – που, φυσικά, αντανακλά όχι μόνο στα άτομα αλλά και στους οργανισμούς τους – βρίσκεται στο επίκεντρο των περισσότερων εκδηλώσεών μας. Στις ποικίλες συναντήσεις, forums και workshops που οργανώνουμε μέσα στο έτος, καλούμε ως ομιλητές διεθνείς αυθεντίες σε θέματα ηγεσίας και στρατηγικής και οργανώνουμε sharing experience events όπου τα μέλη μας μοιράζονται τις εμπειρίες τους πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, και τα διδάγματα που απορρέουν από αυτές.

Τέλος, η συμμετοχή στο κάθε Club είναι σύμβολο δύναμης και επιρροής, μία αναγνώριση που επιτυγχάνεται μέσω του ανήκειν σε ένα καταξιωμένο κλειστό κύκλο για business leaders με δυνατό brand και εξίσου δυνατά και επιτυχημένα μέλη.

Ο συνδυασμός των τριών παραπάνω σημείων καλλιεργεί και εκτοξεύει την ποιότητα της ηγεσίας στην Ελλάδα σήμερα, κάτι που έχουν αποδείξει επανειλημμένως και τα δύο Clubs και για το οποίο είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη.

Έχοντας ήδη μια διαδρομή, ποιο είναι το όραμα σας για τους δυο οργανισμούς. Τι σχεδιάζετε για το μέλλον;

Όσον αφορά στο CEO Clubs Greece, που είναι και το παλαιότερο από τα δύο Clubs, οραματίζομαι να συνεχίσει να αναγνωρίζεται ως το πιο προοδευτικό Club επιτυχημένων CEOs and Επιχειρηματιών στη χώρα μας: μια δυνατή φωνή για την ηγεσία της νέας εποχής. Μέσα στο 2022, θα αποκτήσει τη δική του βάση, κάνοντας το εξελικτικό του άλμα από «Club» σε «Σπίτι», δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να αυξήσουμε τη συχνότητα των εκδηλώσεων και των συναντήσεων, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τις προτεινόμενες θεματικές, ενδυναμώνοντας τη συσπείρωση ανάμεσα στα μέλη και θέτοντας μία πιο δυνατή βάση συν-δημιουργίας ενός καλύτερου αύριο – κάτι που αποτελεί και το όραμα του νέου μας στρατηγικού αφηγήματος.

Από την άλλη πλευρά, το Your Directors Club, ως νεότερος οργανισμός, βρίσκεται ακόμα στη φάση ενηλικίωσης. Το όραμα των επομένων 2-3 χρόνων είναι η αύξηση του αριθμού των μελών του και η αναγνώριση/εδραίωση του Club ως ένα μοναδικό οικοσύστημα ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων για τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της χώρας μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό οργανισμό μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν οι CEOs του μέλλοντος.

Έχοντας πίσω την εμπειρία της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας και αντιμέτωποι με τις σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις ποια είναι η εκτίμησή σας για την πορεία της ελληνικής αγοράς;

Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα τα τελευταία 12 χρόνια, έχει αναπτυχθεί μόνο εν μέσω δύσκολων συγκυριών - «λοιμών και καταποντισμών». Βάσει αυτής της εμπειρίας μου και των μηνυμάτων που παίρνουμε ήδη από την αγορά και τα μέλη μας, εκτιμώ ότι έρχεται και τρίτο κύμα κρίσης στη χώρα μας – ενεργειακής και γεωπολιτικής φύσης αυτή τη φορά – που όπως πάντα, θα επηρεάσει περισσότερο τους αδύναμους ενώ θα ενισχύσει τους ισχυρούς και τολμηρούς. Το θετικό είναι ότι και σε αυτήν τη κρίση, όπως και στη πανδημία, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους και επενδυτές. Αυτό που διαβλέπω όμως, και έχω επανειλημμένως τονίσει, είναι ότι ενώ η αγορά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, θα γίνει δυσβάσταχτα ακριβή για τους πολίτες της. Ας πάρουμε βαθιές ανάσες λοιπόν και ας φροντίσουμε να κρατηθούμε πάνω στο κύμα όταν αυτό αναπόφευκτα μας χτυπήσει. Το mantra μου και η συμβουλή μου γι’ αυτό είναι : « Η Ισχύς εν τη ενώσει»!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v