Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ. Κάνταρου (Vantage Towers): Το 5G και η «καμπύλη μάθησης» των εταιρειών

Ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας επιδιώκει η Vantage Towers. Σειρά roadshows σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Τι λέει στο Euro2day.gr η Business Development Manager του ομίλου.

Σ. Κάνταρου (Vantage Towers): Το 5G και η «καμπύλη μάθησης» των εταιρειών

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αρχίζουν πλέον να αναγνωρίζουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που φέρνει το 5G, αλλά οι περισσότερες δεν ξέρουν ακόμα πως να τα αξιοποιήσουν πλήρως, τονίζει η Σίλεια Κάνταρου, Business Development Manager Vantage Towers Greece σε συνέντευξή της στο Euro2day.gr.

Η κα Κάνταρου τονίζει ότι οι νέες τεχνολογίες όπως το 5G, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού στη χώρα και αναφέρεται στη σειρά roadshows που θα διενεργήσει η εταιρία με τα «έξυπνα» ξενοδοχεία, τη βιομηχανία 4.0 και τα διασυνδεδεμένα κτίρια στο επίκεντρο.

Ποιος είναι ο σκοπός του roadshow «Connect Smart» που διοργανώνει η Vantage Towers Greece σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη;

Το Connect Smart είναι μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε μέσα από την επιθυμία μας να αναδείξουμε τις δυνατότητες για νέες πηγές εσόδων, καινοτόμες υπηρεσίες, επέκταση του πελατολογίου και αυστηρό έλεγχο του κόστους με την εισαγωγή του 5G και της ασύρματης συνδεσιμότητας γενικότερα, καθώς και της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών (IoT, Artificial Intelligence) σε κρίσιμους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όπως Βιομηχανία, Τουρισμό,  Logistics, Real Estate και Υγεία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν καινοτόμα παραδείγματα εφαρμογών (use cases) και λύσεων από πρωτοπόρες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες της αγοράς και πως οι λύσεις αυτές μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα των επιχειρήσεων. 

Τι υπηρεσίες και προϊόντα προσφέρει η εταιρεία Vantage Towers και σε ποιους απευθύνεται

Ο όμιλος Vantage Towers είναι ένας από τους  μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς πάροχους παθητικών υποδομών με παρουσία σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα, το δίκτυο της Vantage Towers καλύπτει κάθε άκρη της χώρας με πάνω από 5.250 σημεία, τα οποία διαθέτουμε ώστε να φιλοξενηθούν πάνω στους ιστούς μας μια μεγάλη γκάμα πελατών, από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, εταιρίες ΙΟΤ, δημόσιες υπηρεσίες, δήμους, παρόχους ευρυζωνικών υπηρεσιών, παρόχους μικροκυματικών ζεύξεων και πολλούς ακόμα.  Πέρα από την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, η Vantage Towers είναι και ένας One Stop Partner για παροχή υπηρεσιών συνδεσιμότητας σε εσωτερικούς χώρους αναλαμβάνοντας την end to end υλοποίηση δικτύων εσωτερικής κάλυψης. 

Ποια είναι η συνεισφορά της εταιρείας στην ανάπτυξη του 5G και στην καλύτερη συνδεσιμότητα στην Ελλάδα; 

Ένας από τους βασικούς στόχους της Vantage Towers είναι να συμβάλλει στο όραμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Η μετάβαση στο νέο ψηφιακό κόσμο προϋποθέτει υψηλής ποιότητας, βιώσιμη συνδεσιμότητα και οι νέες τεχνολογίες, όπως το 5G, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση. Για αυτό το λόγο, η Vantage Towers αναβαθμίζει συνεχώς τις υποδομές της και δημιουργεί νέες πιο ευέλικτες δομές ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι καινούριες απαιτήσεις που φέρνει το 5G τόσο σε πύκνωση δικτύου όσο και στην υποστήριξη των πολυάριθμων εφαρμογών που το συνοδεύουν (έξυπνα ξενοδοχεία, βιομηχανία 4.0, έξυπνες πόλεις) και οι οποίες θα φέρουν επανάσταση στην καθημερινή ζωή. Επιδίωξή μας είναι να γίνουμε ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός 5G Superhost. Ενδεικτικό αυτής μας της πρόθεσης είναι μεταξύ άλλων η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Eπενδυτικό Ταμείο Φαιστός με στόχο τη στήριξη επιχειρήσεων που ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών 5G, συμβάλλοντας έτσι περαιτέρω στην προώθηση του ελληνικού 5G οικοσυστήματος. 

Πώς αξιολογείτε την ωριμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση του 5G και στην αξιοποίηση των εφαρμογών του; 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αρχίζουν πλέον να αναγνωρίζουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που φέρνει το 5G, αλλά οι περισσότερες δεν ξέρουν ακόμα πως να τα αξιοποιήσουν πλήρως. Βρισκόμαστε σε μια καμπύλη μάθησης όπου οι επιχειρήσεις αρχίζουν να χαρτογραφούν πως το 5G και οι αλλαγές που φέρνει σε ταχύτητα και χωρητικότητα δεδομένων θα συμβάλουν σε πρωταρχικά ζητούμενα κάθε επιχείρησης, όπως τη βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, την ικανοποίηση των πελατών, τη μείωση του κόστους, τον απομακρυσμένο έλεγχο των υποδομών. Στόχος όλων εμάς που συμμετέχουμε στην ανάπτυξη του 5G οικοσυστήματος στη χώρα πρέπει να είναι να παρέχουμε τη βέλτιστη συνδεσιμότητα και την καλύτερη δυνατή εμπειρία στις επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουμε την ταχύτερη υιοθέτηση των 5G εφαρμογών από αυτές. 

Σημειώνεται ότι η Vantage Towers διοργανώνει 3 εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, προκειμένου να αναδείξει τα οφέλη της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στους κλάδους του Τουρισμού, των Υποδομών, της Βιομηχανίας και της Υγείας. Πρώτος σταθμός είναι η Αθήνα, στις 07 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το χώρο της πολιτικής και στελέχη από τον κλάδο της τεχνολογίας, του τουρισμού και της βιομηχανίας. Θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη στις 21 Φεβρουαρίου και η Πάτρα στις 15 Μαρτίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v