Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ερντογάν και το πραγματικό συριακό παιχνίδι

Η Τουρκία επισημοποιεί στην περιοχή μας το δουλεμπόριο, την παράνομη μετανάστευση και τη διακίνηση ισλαμιστών. Οι επικίνδυνες κινήσεις, η σιωπή της Ευρώπης και οι πραγματικοί κίνδυνοι. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Ο Ερντογάν και το πραγματικό συριακό παιχνίδι

Πρέπει να είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι δεν καταλαβαίνουν. Και ίσως να είναι κάμποσοι στη σημερινή αποσβολωμένη Ευρώπη.

Με την εισβολή της εν μέρει στη Συρία, η Τουρκία πετυχαίνει πολλά πράγματα μαζί. Κάνει εθνοκάθαρση, αποκτά δουλεμπορικές δομές, ενισχύει τα εκβιαστικά της όπλα, αναβαθμίζει τις μυστικές της υπηρεσίες (καθόσον σε λίγο θα πουλάει πληροφορίες για τζιχαντιστές που δεν θα τις είναι χρήσιμοι) και παραμένει με το έτσι θέλω σύμμαχος της Δύσης, όντας συνομιλητής με Ρωσία και Ιράν. Μ’ ένα σμπάρο κάμποσα τρυγόνια.

Μην περάσει απαρατήρητο: Ο Ερντογάν απείλησε την Ε.Ε. ότι θα ανοίξει την «κάνουλα» και θα στείλει -στην Ευρώπη- 3,6 εκατομμύρια «πρόσφυγες»!

Τι ήθελε να πει ο «ποιητής»;

Στην καλύτερη περίπτωση, εννοούσε ότι αν επιτύχει η επιχείρησή του στον ανατολικό Ευφράτη (που ήδη πέτυχε), θα εγκαταστήσει εκεί τον πληθυσμό αυτό! Αλλιώς θα αναγκαστεί να τους στείλει όλους στην Ευρώπη... Κάτι όχι πολύ εύκολο, αλλά εφικτό σαν σενάριο.

Αλλά αν σε βάθος χρόνου εγκαταστήσει νοτίως των τουρκικών συνόρων 3,6 εκατομμύρια «πρόσφυγες», αυτό σημαίνει ότι θα διώξει πληθυσμούς που υπάρχουν ήδη εκεί (Κούρδους και Άραβες). Γεγονός που ήδη έχει δρομολογηθεί κατά τρόπο προκλητικά τραγικό για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο.

Δηλαδή, για να είμαστε πιο σαφείς, η Τουρκία θα κάνει Εθνοκάθαρση! Γιατί, η εκδίωξη πληθυσμού από μια περιοχή -και μάλιστα με βάση εθνοτικά κριτήρια- είναι ο ορισμός της Εθνοκάθαρσης...

Άρα -στην «καλύτερη» πάντα περίπτωση- ο Τούρκος πρόεδρος ακολουθεί μια τακτική οικεία στη γειτονική μας χώρα, περί της οποίας κάτι ξέρουν οι Αρμένιοι, για παράδειγμα.

Δεύτερον, θα μπορούσε να μην ήταν έτσι, αν αυτοί ήταν όντως πρόσφυγες από εκείνες τις περιοχές και απλώς γύριζαν στα σπίτια τους. Όμως, όπως καταγγέλλεται από πολλές πλευρές (και όχι μόνον από τους Κούρδους πλέον), οι αντάρτες που μπαίνουν μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα είναι πρώην τζιχαντιστές, που έτρεξαν να σωθούν όταν οι Κούρδοι καθάρισαν όλη την περιοχή από το ISIS. Είναι δυνητικοί καμικάζι, που εκπαίδευσαν οι Τούρκοι και τώρα επιστρέφουν με τις πλάτες του τουρκικού στρατού για να εκδιώξουν τους Κούρδους. Είναι με άλλα λόγια πρώην μαχητές του ISIS! Αυτούς επαναφέρει ο Ερντογάν...

Και οι άμαχοι που είναι «πρόσφυγες» και θα εγκατασταθούν στην περιοχή, είναι πληθυσμοί από ολόκληρη τη Συρία, που είχαν συνεργαστεί με το ISIS, όσο το ISIS κυριαρχούσε εκεί, και αναγκάστηκαν να φύγουν όταν συνετρίβη η ισλαμική πανώλη.

Οι άμαχοι της Συρίας που έφυγαν να σωθούν από το ISIS και βρέθηκαν πρόσφυγες στην Τουρκία έχουν ήδη επιστρέψει πίσω στα χωριά τους, όταν εκδιώχθηκε το ISIS από τις περιοχές τους. Αυτοί έχουν πάψει προ πολλού να είναι «πρόσφυγες» (στην Τουρκία). Επομένως όσοι θα επιστρέψουν τώρα, μάλλον δεν ένιωθαν ασφαλείς όταν συνετρίβη το ISIS. Κι όταν απειλεί ο Ερντογάν πως «αν δεν τους πάει στον ανατολικό Ευφράτη, θα τους στείλει στην Ευρώπη», ουσιαστικά απειλεί (εμμέσως) τους Ευρωπαίους ότι θα τους στείλει 3,6 εκατομμύρια τζιχαντιστές!

Και αυτή μάλλον είναι (για τους Ευρωπαίους) η χειρότερη εκδοχή.

Δηλαδή μας λέει ο Ερντογάν: είτε θα κάνω εθνοκάθαρση από τους Κούρδους στον ανατολικό Ευφράτη εντός της Συρίας και θα «φυτέψω» εκεί 3,6 εκατομμύρια ισλαμιστές, είτε θα σας τους στείλω «πεσκέσι» στην Ευρώπη. Ο Αλλάχ ή ο Θεός μαζί σας!

Τρίτον, όταν ο Ερντογάν χρησιμοποιεί απροσχημάτιστα τους πρόσφυγες ως εργαλείο «απειλής» και αποσταθεροποίησης των Ευρωπαίων, παραβιάζει το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου περί Προσφύγων. Πρώτα πρώτα, από την ώρα που τους αναγνωρίζει στάτους προσφύγων ως πρώτη «ασφαλής χώρα» η Τουρκία, όταν θελήσουν να πάνε οπουδήποτε αλλού, παύουν να είναι «πρόσφυγες» και γίνονται επίδοξοι «μετανάστες». Επίσης, οι υπόλοιπες χώρες δεν είναι υποχρεωμένες να δέχονται οποιονδήποτε αριθμό μεταναστών πλέον (όχι προσφύγων) από οπουδήποτε. Δεν μπορεί να τους στέλνει όπου θέλει, αν οι άλλοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να τους «υποδεχθούν». Δεν είναι «σκουπίδια» οι άνθρωποι, να απειλεί να τους ξεφορτώσει» στην αυλή του διπλανού. Αυτό και μόνο είναι λόγος να του κόψουν την ενίσχυση που του δίνουν οι Ευρωπαίοι για τους πρόσφυγες...

Τέταρτον, πολλοί από όσους στέλνει προς την Ελλάδα δεν είναι καν «πρόσφυγες» από τη Συρία. Η Τουρκία προσκαλεί και διευκολύνει να έλθουν χιλιάδες Μαροκινοί, Αλγερινοί και Τυνήσιοι χωρίς βίζα και με πολύ φθηνά εισιτήρια αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη -και από εκεί τους μεταφέρει στα παράλια και τους επιβιβάζει σε βάρκες για να περάσουν απέναντι στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Αυτό είναι ανοικτή συνεργασία με λαθροδιακίνηση -με σύγχρονο δουλεμπόριο!

Γιατί οι Ευρωπαίοι μετά από τόσο ανοικτές προκλήσεις και απειλές δεν καταγγέλλουν τον Ερντογάν ότι συνεργάζεται με τους διακινητές, να του κόψουν πλήρως την οικονομική στήριξη; Γιατί αν το έκαναν αυτό, θα ήταν αναγκασμένοι μετά να κλείσουν πολύ πιο αποφασιστικά τα σύνορά τους. Κι επειδή δεν τολμούν να το κάνουν αυτό, όχι μόνο τους απειλεί ότι θα τους στείλει εκατομμύρια, αλλά έχει αρχίσει να το κάνει κιόλας…

Συμπέρασμα: όσο δεν αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι τον Ερντογάν ως αυτό που είναι -ήτοι επικεφαλής ενός επικίνδυνου από κάθε άποψη κράτους στο οποίο αργά αλλά σταθερά αναπτύσσεται ένας ιδιότυπος εθνικο-ισλαμισμός- και τους ίδιους τους εξευτελίζει κάθε τόσο, και την Ελλάδα -κράτος μέλος της EE- απειλεί να τη συντρίψει. Οχι τόσο δια των όπλων όσο δια της εισβολής του 21ου αιώνα, που θα έχει και δήθεν ανθρωπιστικά χρώματα.

Το πραγματικό συριακό παίγνιο μόλις έχει αρχίσει και μη χειρότερα...


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v