Φορολογία: Αντιμέτωπους με το μεγάλο μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές και έξτρα φόρους φέρνει 8,5 εκατ. φορολογούμενους η συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, αναφέρουν τα «Νέα». Παγίδες φόρων αποτελούν η υποχρεωτική δήλωση των τόκων καταθέσεων, αλλά και η υποχρεωτική καταγραφή των αυθαιρέτων.
ΑΤΕ Ασφαλιστική: Ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής καθώς άνοιξε επισήμως και το Data Room κάτω από την επίβλεψη της συμβούλου UBS, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία, σύμφωνα με την «Ημερησία», η οποία αναφέρει ότι η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 70 εκατ. ευρώ.
Χαλυβουργία: Στα πρόθυρα «λουκέτου» βρίσκονται τα δυο εργοστάσια της Χαλυβουργίας Ελλάδος (όμιλος Μάνεση) και της Χαλυβουργικής Ελλάδος (όμιλος Κων/νου Αγγελόπουλου) στον Ασπρόπυργο, αναφέρει η «Καθημερινή». Η πρώτη επιχείρηση προχωρεί σε ομαδικές απολύσεις και η δεύτερη προωθεί σε διαθεσιμότητα 192 εργαζόμενους.
Φόρος υπεραξίας: Προσέλκυση νέων εταιρειών, αλλά και «επαναπατρισμό» πολλών άλλων επιδιώκουν Χρηματιστήριο και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με τις προτάσεις τους προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, περί πλήρους φορολογικής απαλλαγής για εισηγμένα εταιρικά ομόλογα, γράφει η «Ναυτεμπορική».
Δομημένα ομόλογα: Με την κατηγορία της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ο εισαγγελέας προτείνει την ενοχή των τότε διοικητών και υπευθύνων των τριών Ταμείων που ενέχονται στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, γράφει η «Ελευθεροτυπία». Ζήτησε επίσης να κριθούν ένοχοι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις», της North Asset Management και στελέχη των JP Morgan και Hyppovereinsbank.