Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, οι εξελίξεις στο προσφυγικό, το ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης-ΔΝΤ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Φορολογία: Ανοίγει με καθυστέρηση 2 μηνών το Taxisnet. Αν και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 30 Απριλίου, θεωρείται βέβαιο πως θα παραταθεί τουλάχιστον έως τις 31 Μαΐου, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

ΔΝΤ: Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ. Ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Φρ. Κουτεντάκης κατηγόρησε το Ταμείο ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς θέλει και παραλλήλισε τη συμπεριφορά του με τον ξεσπιρικό τοκογλύφο Σάιλοκ που ζητάει να πληρωθεί με μια λίβρα σάρκας, αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Προσφυγικό: Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η κατάσταση στην Ειδομένη, όπου μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις οξύνονται και γίνονται ανεξέλεγκτες. Η υγεία των προσφύγων και μεταναστών επιδεινώνονται καθημερινά, μετά την αποχώρηση αρκετών ΜΚΟ, γράφει η «Καθημερινή».

Εργασιακά: Η σημερινή εργασιακή ζούγκλα, όπου κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, «υπόσχεται» στη νέα γενιά εργαζομένων μισές ώρες εργασίας, μισό μισθό και σύνταξη μέχρι 500 ευρώ. Η βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επήλθε σταδιακά τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό μάλιστα με τις περικοπές στις συντάξεις, δημιουργεί συνθήκες φτωχοποίησης, σύμφωνα με τα «Νέα».

Δημόσιο: Το δημόσιο αδυνατεί να απογράψει τον...εαυτό του, γράφει το «Έθνος». Ύστερα από 6 χρόνια εξαγγελιών και την εναλλαγή τεσσάρων κυβερνήσεων το υπουργείο στέλνει νέα τελεσίγραφα σε... άγνωστους παραλήπτες: όποιος δεν δώσει στοιχεία μέχρι τα τέλη Μαρτίου χάνει τη χρηματοδότηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο