ΕΝΦΙΑ: Σε αναμμένα κάρβουνα συνεχίζει να κρατά η κυβέρνηση 7,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι περιμένουν με αγωνία το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, γράφουν τα «Νέα». Από τα τέλη Ιουλίου, οπότε αναμένονταν αρχικά τα εκκαθαριστικά φτάσαμε στα τέλη Αυγούστου ενώ χθες κυκλοφόρησαν φήμες ότι η ανάρτησή τους θα γίνει μετά τη ΔΕΘ. Τα σενάρια διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, βάζοντας παράλληλα φρένο στις προσδοκίες νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορία και Ταμεία.
Ρύθμιση 100 δόσεων: "Φρένο" στις προσδοκίες των οφειλετών του Δημοσίου για επέκταση της ρύθμισης των 100 δόσεων έβαλε χθες η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο και κάλεσε τους οφειλέτες είτε να εξυπηρετούν τα χρέη τους είτε να ενταχθούν σε κάποια από τις άλλες ρυθμίσεις (των 12 ή 24 δόσεων).
Αστυνομικά τμήματα: Σαρωτικός Καλλικράτης με επαναφορά του παλιού θεσμού των αποτυχημένων "πολυδύναμων " Αστυνομικών Τμημάτων θεωρείται από συνδικαλιστές της Αστυνομίας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που βάζει λουκέτο ή συμπτύσσει περίπου του 40% των Αστυνομικών Τμημάτων, Τμημάτων Ασφαλείας και Τμημάτων Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας πολλές παραμεθόριες περιοχές της χωρίς ουσιαστικά ή τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση, γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος».
Εισφορές: Ο νέος μηχανισμός για τις εισφορές θα έχει δυο στάδια, σύμφωνα με το «Έθνος». Καταβολή εισφορών "έναντι" τους πρώτους μήνες του έτους με βάση το εκκαθαρισμένο δηλωθέν εισόδημα του προπερασμένου χρόνου και κατόπιν εκκαθάριση και συμψηφισμός με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του αμέσως προηγούμενου χρόνου.