Τσακαλώτος: Φοροελαφρύνσεις 1,8 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εφόσον μειωθούν στο 2,5% από 3,5% οι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018. Αυτή είναι η νέα πρόταση του υπουργού Οικονομικών που απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η ανταγωνιστικότητα, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Μέτρα: Μία συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου, με την Αθήνα να καλείται να λάβει πρόσθετα μέτρα, είναι ο εφιάλτης της κυβέρνησης. "Αυτό που δεν μπορεί να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση είναι να είναι στην πλάτη της Ελλάδας ο συμβιβασμός ΔΝΤ και ευρωπαϊκών χωρών", είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναγνωρίζοντας ότι ασκούνται πιέσεις , εκτός των άλλων, να προσδιοριστούν από τώρα μέτρα για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2019-2020, αναφέρει η «Καθημερινή».
Capital controls: Περαιτέρω χαλάρωση των capital controls, με αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων και ισχυρά κίνητρα για το "φρέσκο χρήμα" στις τράπεζες, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο, σύμφωνα με το «Έθνος». Παράλληλα στο τραπέζι βρίσκονται το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών και η αναπροσαρμογή του ποσού για εμβάσματα στο εξωτερικό και εισαγωγές από επιχειρήσεις. Τα νέα μετά θα υλοποιηθούν μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Ρύθμιση: Χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν εντάξει παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στη ρύθμιση του ν.4321/2015 για τις 100 μηνιαίες δόσεις, θα τίθενται από την 1η/1/2017 εκτός ρύθμισης, αν για 2η φορά μέσα στους τελευταίους 6 μήνες αφήσουν απλήρωτη οποιαδήποτε νέα οφειλή τους, αναφέρει η «Ναυτεμπορική».
Επιχειρήσεις: «Λουκέτο» έβαλαν 25.000 επιχειρήσεις στο εννεάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, γράφει η «Ημερησία».