Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η "μαύρη τρύπα" στα έσοδα του 5μήνου, οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ότι αφορά τις τράπεζες, η νέα αναβολή των αποκρατικοποιήσεων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Η "μαύρη τρύπα" στα έσοδα του 5μήνου, οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ότι αφορά τις τράπεζες, η νέα αναβολή των αποκρατικοποιήσεων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Έσοδα: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου η «μαύρη τρύπα» διευρύνθηκε στα 700 εκατ. ευρώ, ενώ η υστέρηση στα φορολογικά έσοδα από τα 335 εκατ. στο τετράμηνο έφθασε στα 550 εκατ. στο τέλος Μαΐου, αναφέρει η «Ναυτεμπορική».

Τράπεζες: Την ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης προσπαθεί να επαναφέρει η ΕΚΤ, βάζοντας στο τραπέζι σχέδιο για εγγύηση των καταθέσεων στην ευρωζώνη, γράφει η «Ημερησία». Το σχέδιο προβλέπει η εποπτεία των τραπεζών να περάσει σε κοινοτικά όργανα, ενώ θα επιβληθεί φόρος 1% στις καταθέσεις, ώστε να χρηματοδοτηθεί το Ταμείο που θα τις εγγυάται.

Αποκρατικοποιήσεις: Αναβολή τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα Ιουλίου παίρνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, απαισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου για έσοδα 3 δισ. ευρώ φέτος εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, μιλώντας χθες στο δίκτυο CNBC.

Κρίση: Η τρόικα βρίσκεται πλέον στο κατώφλι της Κύπρου, καθώς η Λευκωσία δεν έχει και αναζητεί τα κεφάλαια για τη στήριξη των τραπεζών της, γράφουν τα «Νέα». Το νέο πρόβλημα εντοπίζεται, όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής, στην έκθεση των τραπεζών στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που προκάλεσε ζημιά 3 δισ. ευρώ. Για την Τράπεζα Κύπρου, η κυβέρνηση εμφανίζεται καθησυχαστική καθώς οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης ανέρχονται μόλις στα 200 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο