Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα στοιχεία για τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου, οι υποσχέσεις για εξόφληση χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, οι καταργήσεις επιτροπών-γραμματειών, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ για τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου, οι υποσχέσεις για εξόφληση χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, οι καταργήσεις επιτροπών και γραμματειών, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ακίνητα Δημοσίου: Περίπου ένα στα τρία ακίνητα του Δημοσίου είναι καταπατημένο, όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Α. Ταπραντζής, γράφει η «Καθημερινή». Πρόκειται για εκείνα τα ακίνητα του Δημοσίου, στα οποία «γίνεται χρήση του ακινήτου από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με παράνομο τρόπο και μηδενικά έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο». Το ΤΑΙΠΕΔ κατέγραψε 80.714 ακίνητα που βρίσκονται διεσπαρμένα σε χαρτοφυλάκια 30 διαφορετικών φορέων του Δημοσίου. Από αυτά, τα 28.264 χαρακτηρίστηκαν «κατεχόμενα», δηλαδή γίνεται χρήση χωρίς το Δημόσιο να εισπράττει ένα ευρώ.

Χρέη Δημοσίου: Στην ανάγκη να προχωρήσει η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ύψους 6,8 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε χθες ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, γράφουν τα «Νέα». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υποσχέθηκε την εξόφληση ως το τέλος του έτους των 4 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ασφαλιστικές: Προσπάθειες να συνδυαστούν χρονικά οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των θυγατρικών ασφαλιστικών τους φαίνεται να καταβάλλει η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα stress tests των ασφαλιστικών εταιρειών, που φαίνεται ότι έχουν προγραμματιστεί για το β’ εξάμηνο του 2012 από τον ΕΙΟΡΑ, γράφει η «Ημερησία». Όπως αναφέρει, στα ασφαλιστικά stress tests θα πάρουν μέρος οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες (Εθνική Ασφαλιστική, Eurolife, Ευρωπαϊκή Πίστη και ΑΤΕ Ασφαλιστική) και οι μεγαλύτερες ξένες πολυεθνικές στην Ελλάδα.

Δημόσιο: Καταργούνται όλες οι αμειβόμενες επιτροπές των υπουργείων, καθώς και οι ειδικές γραμματείες, γράφει η «Ναυτεμπορική». Η ανασυγκρότηση των γραμματειών και επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει πλέον από μηδενική βάση. Παράλληλα, πρόγραμμα 100 ημερών για την ταχεία αναμόρφωση του Δημοσίου, με δράσεις σε τρεις άξονες, θέτει άμεσα σε εφαρμογή το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με στόχο την ανάκτηση του χαμένου χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο