Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση Σοφίας Νικολάου: Δεν είναι ώρα για ήξεις, αφήξεις

Τι ακριβώς σημαίνει «... υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία» που λέει η κυβέρνηση, στην περίπτωση της κας Σ. Νικολάου; Τα κόμματα δεν προτείνουν τους υποψηφίους; Αυτά δεν τους συμπεριλαμβάνουν στα ψηφοδέλτιά τους;

Υπόθεση Σοφίας Νικολάου: Δεν είναι ώρα για ήξεις, αφήξεις

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Σε ζητήματα αρχής, δεν χωρούν μισόλογα. Εμπιστεύεται τους υποψηφίους που «κατεβάζει» ανά την Ελλάδα η ΝΔ ή όχι; Στέκεται στο πλευρό τους, εάν κρίνει ότι αδίκως κατηγορούνται ή όχι; Απλές ερωτήσεις, που όμως πρέπει να απαντηθούν ενόψει των επικείμενων εκλογών, ώστε να ξέρουν και οι ψηφοφόροι ποιον να περιβάλουν με την εμπιστοσύνη τους και ποιον να αφήσουν κατά μέρος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου ρωτήθηκε χθες αναφορικά με όσα καταλογίζει πόρισμα του ΣΔΟΕ που έφερε στη δημοσιότητα η -δεδομένης πολιτικής απόχρωσης- εφημερίδα Documento, στην πρώην γενική γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου και υποψήφια της ΝΔ στην Εύβοια, για μεγάλη οικονομική ζημιά του δημοσίου. Η απάντησή του, ωστόσο, δεν ήταν σαφής.

«Η κυρία Νικολάου έχει δώσει εξηγήσεις. Ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ την αδικεί, θα γίνει ο έλεγχος που απαιτείται. Η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών βρίσκεται σε εξέλιξη, σταθμίζονται και εξετάζονται σε μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα. Θα σταθμιστούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία», είπε ο κ. Οικονόμου.

Προφανώς τα πρωτοδικεία ανακηρύσσουν υποψηφίους, όμως τα κόμματα προτείνουν και τη συγκεκριμένη στιγμή, το ερώτημα παραμένει. Στηρίζει η ΝΔ την κα Νικολάου ή όχι; Με άλλα λόγια, την εμπιστεύεται ή όχι; Διότι, ας μην ξεχνάμε ότι η κα Νικολάου έχει διατελέσει γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής στην παρούσα κυβέρνηση, θέση από την οποία παραιτήθηκε, κατά τον νομίμως προσήκοντα χρόνο, ώστε να κατέλθει ως υποψήφια στις επικείμενες εκλογές. Δεν είναι «αλεξιπτωτίστρια» στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Δεν εμφανίστηκε χθες.

Το ερώτημα άρα περί της στάσης που θα τηρήσει η κυβερνώσα παράταξη απέναντί της είναι απολύτως απαραίτητο να απαντηθεί, όχι επειδή το θέτει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όσο κυριότερα επειδή άπτεται ενός ζητήματος αρχής: Εμπιστεύεται η ΝΔ τους υποψηφίους της ή όχι;

Τους ανθρώπους που η ίδια προτείνει μέσω των ψηφοδελτίων της προς το εκλογικό σώμα, η ίδια τους εμπιστεύεται;

Σε ό,τι αφορά στη φιλτάτη κα Νικολάου, έκανε χθες τη θέση της απολύτως σαφή λέγοντας ότι «... το πόρισμα του ΣΔΟΕ -όπως αυτό εμφανίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento- βρίθει ψεμάτων» ενώ πρόσθεσε ότι «... όλες οι απαντήσεις θα δοθούν φυσικά στα δικαστήρια, καθώς εκεί θα παραδοθούν όλα τα στοιχεία τα οποία αποκρύπτει το "πόρισμα" του ΣΔΟΕ, το οποίο μέσα από την εφημερίδα Documento δίνει λαβή στους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια θα λάμψει!».

Το πότε θα λάμψει η αλήθεια, βεβαίως, είναι -κατά πάσα βεβαιότητα- μία άλλη ιστορία, δεδομένης της ταχύτητας με την οποία αποδίδεται δικαιοσύνη στην πατρίδα μας. Από την άλλη, οι εκλογές, ακόμη κι αν δεν διεξαχθούν στις 9 Απριλίου, όπως θρυλείται, κάποια στιγμή την Άνοιξη πρέπει να γίνουν. Άρα, το ερώτημα παραμένει. Περιβάλλει με εμπιστοσύνη η κυβερνώσα παράταξη την πρώην γγ αντεγκληματικής πολιτικής ώστε να τη συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της, όπως έχει αναγγελθεί, ή έχει πλέον «δεύτερες σκέψεις».

Όποια κι αν είναι η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα συνιστά ένα μήνυμα προς το εκλογικό σώμα, τόσο αναφορικά με την ποιότητα της διαδικασίας κατάρτισης ψηφοδελτίων στη ΝΔ όσο και με τη βούληση του συγκεκριμένου κόμματος να παραμείνει αμετακίνητο επί ζητημάτων αρχής.

Δεν είναι ώρα για ήξεις, αφήξεις.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v