Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άδωνις: Μέτρα ουσίας και παιχνίδια επικοινωνίας

Είναι άνθρωπος της αγοράς αλλά και της πολιτικής και ενίοτε εμφανίζεται να φορά ταυτόχρονα και τα δύο καπέλα. Το γεγονός είναι ωστόσο αδιάφορο, όταν το αποτέλεσμα είναι θετικό. Όπως χθες…

Άδωνις: Μέτρα ουσίας και παιχνίδια επικοινωνίας

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Συχνά η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της «πώλησης» και της «πολιτικής» είναι ιδιαίτερα λεπτή και δυσδιάκριτη. Στην περίπτωση του φίλτατου και μάλλον αντισυμβατικού Άδωνι Γεωργιάδη, για παράδειγμα, κατά κανόνα απουσιάζει εντελώς. Γεγονός όχι απαραίτητα αρνητικό, καθώς είναι το αποτέλεσμα που μετράει.

Εξηγούμαι: Χθες, σε μία ημέρα πλήρη αρνητικών ειδήσεων και με τα μέτωπα της φωτιάς να κατατρώγουν τμήματα της χώρας, ο φίλτατος Γεωργιάδης -προφανώς κατόπιν των απαραίτητων συνεννοήσεων- κατόρθωσε να προσφέρει μία νότα αισιοδοξίας, ότι υπάρχει μέριμνα για ορισμένα τινά σε αυτόν τον τόπο, με τον δικό του, πάντως, ιδιόρρυθμο τρόπο.

Πρώτον, πρωί πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό Action-24, ανακοίνωσε τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 534 ευρώ πλέον ασφαλιστικών εισφορών, επί τρίμηνο, στους εργαζόμενους πυρόπληκτων επιχειρήσεων, η απασχόληση των οποίων θα ανασταλεί. Πρόκειται δε για ένα μέτρο το οποίο δεν αφορά μόνο την τρίμηνη περίοδο κατά την οποία θα χορηγηθεί αλλά που θα επιτρέψει στους συγκεκριμένους εποχικά εργαζόμενους να εγγραφούν, εφόσον το επιθυμούν, και στις λίστες της ΔΥΠΑ για την εξασφάλιση επιδόματος ανεργίας τη χειμερινή περίοδο.

Θα μπορούσε να έχει εξαγγείλει αυτό το μέτρο και μέσω μίας απλής ανακοινώσεως του Υπουργείου Εργασίας, του οποίου προΐσταται πολιτικά; Προφανώς. Όπερ και εγένετο λίγο αργότερα, ούτως ή άλλως. Προτίμησε ωστόσο, την από τηλεοπτικής οθόνης εξαγγελία… Αρνητικό; Όχι απαραιτήτως, βάσει του παραπάνω σκεπτικού.

Δεύτερον, το μεσημέρι, γύρω στην ώρα του φαγητού, «σκαρφίστηκε», όπως ο ίδιος αποκάλυψε, ένα εφεύρημα ώστε να διαπιστώσει κατά πόσον τηρείται το μέτρο απαγόρευσης των παραδόσεων γευμάτων μέσω ντελίβερι τις ώρες του καύσωνα.

Όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα: Πρόστιμα σε efood και Wolt μετά τις παραγγελίες από... Επιθεώρηση Εργασίας!

«Εχθές, ημέρα του ακραίου καύσωνα, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας -κατόπιν δικής μου σκέψης-, προέβη στην εξής ενέργεια: έκανε παραγγελίες για διανομή φαγητού τις ώρες που απαγορευόταν και σε περιοχές που ο καύσωνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος στις δύο μεγάλες πλατφόρμες που κυρίως όλοι χρησιμοποιούμε για την παραγγελία των φαγητών μας, στην efood και τη Wolt. Δυστυχώς, και οι δύο εταιρείες παρά το νόμο παρέδιδαν κανονικά, αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων διανομέων. Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα».

Κόλπο; Ναι. Αποτέλεσμα; Προφανώς θετικό…

Τέλος, ανακοίνωσε, ενώ η πυρκαγιά μαινόταν για έβδομη ημέρα στη Ρόδο και οι τουρίστες την εγκατέλειπαν μαζικά, ότι έκλεισε διακοπές στο συγκεκριμένο νησί με την οικογένειά του.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κράτος να αφήσει κανέναν αβοήθητο. Όλα όσα καταστράφηκαν, όλα θα φτιαχτούν. Εγώ, για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου έκλεισα ήδη διακοπές στη Ρόδο και τη Ρόδο θα τη στηρίξουμε. Δεν θα αφήσουμε τη Ρόδο να πάθει ζημιά πραγματική από αυτή την πυρκαγιά. Θα πάμε φέτος όλοι στη Ρόδο για να δείξουμε ότι το νησί μας παραμένει πάρα πολύ όμορφο και το τουριστικό του προϊόν παραμένει πάρα πολύ ισχυρό», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

Τι έχει σημασία σε όλα αυτά; Η επικοινωνία ή το αποτέλεσμα; Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός βγήκε πρωί πρωί στα κανάλια να κάνει την εξαγγελία για τη χορήγηση του επιδόματος αναστολής εργασίας ή ότι θα ωφεληθούν εξ αυτού οι εκατοντάδες ή και χιλιάδες εργαζόμενοι σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις και ότι έτσι ίσως αυτές οι επιχειρήσεις μπορέσουν να ανοίξουν ξανά μια μέρα;

Τι έχει σημασία, το γεγονός ότι «σκαρφίστηκε» ένα κόλπο για να «πιάσει στη φάκα» της Επιθεώρησης Εργασίας τις εταιρείες που αδιαφορούσαν για τους υπαλλήλους τους και τους έστελναν να εκτελέσουν παραγγελίες σε ώρες καύσωνα ή ότι τελικά η πράξη του έφερε αποτέλεσμα;

Όσο για την εξαγγελία περί των οικογενειακών του διακοπών στη Ρόδο; Ό,τι καλύτερο. Ας αντιμετωπίζαμε όλοι κατ’ αυτόν τον τρόπο όποια συμφορά μάς έπληττε και οι επιπτώσεις της θα ήσαν ηπιότερες.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, είναι αδιάφορο εάν υπάρχουν όρια μεταξύ της ιδιότητας του «πωλητή» και εκείνης του πολιτικού. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα και αυτή τη φορά ήταν θετικό…

 


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v