Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 10 2014

Tα δύο πρόσωπα της τρόικας και η... άλλη άποψη

Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τα ανοικτά θέματα που είναι αρκετά και δύσκολα.

Δεν είναι μυστικό ότι οι συνομιλίες των δύο πλευρών γίνονταν σε τεταμένο κλίμα την περίοδο πριν από το eurogroup του Δεκεμβρίου. Τότε είχαμε αναφερθεί επανειλημμένα στο θέμα, λέγοντας το αυτονόητο.

Οι δύο πλευρές θα έπρεπε να βάλουν στην άκρη τις προσωπικές τους αντιπάθειες και να βρουν τη χρυσή τομή.

Αυτήν τη φορά, το κλίμα φαίνεται ότι μπορεί να είναι καλύτερο αν κρίνουμε από τα λεγόμενα κυβερνητικού στελέχους. Κάποιοι τουλάχιστον στην ελληνική πλευρά πιστεύουν ότι το ευρωπαϊκό κομμάτι της τρόικας θα δείξει μεγαλύτερη κατανόηση σε κάποια από τα ανοικτά ζητήματα, ενώ για κάποια άλλα θα συμφωνήσει πιθανόν να παραπεμφθούν στο μέλλον.

«Δεν είναι μόνο η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αφού κανείς (από τους Ευρωπαίους εταίρους) δεν θα ήθελε να δει τον Τσίπρα στην εξουσία. Είναι επίσης η ευρωπαϊκή προεδρία που είναι θεσμός και κανείς δεν θα ήθελε να προκαλέσει προβλήματα ενόσω η Ελλάδα έχει την προεδρία», μας ανέφερε χθες.

Όμως, η ελληνική κυβέρνηση δεν αναμένει το ΔΝΤ να αλλάξει στάση στις διαπραγματεύσεις από τη στιγμή που δεν έχει λόγο.

Το ΔΝΤ είναι το άλλο πρόσωπο της τρόικας.

Αν έχουν δίκιο όσοι βλέπουν διχασμό προσωπικότητας στην τρόικα θα φανεί αργά ή γρήγορα. Όμως, υπάρχουν επίσης κάποιοι άλλοι, εκτός κυβερνητικού στρατοπέδου, που διαφωνούν με αυτήν την άποψη, αφού θεωρούν ότι η γραμμή της τρόικας δεν θα αλλάξει.

Κοντός ψαλμός αλληλούια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v