Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 2 2014

Η αγορά κινητής τηλεφωνίας και ο πόλεμος τιμών

Αποκλιμάκωση της ύφεσης στην αγορά της κινητής και της σταθερής τηλεφωνίας περιμένουν στον όμιλο του ΟΤΕ τη φετινή χρονιά μετά από ένα απογοητευτικό 2013.

Όμως, εκείνο που θα προτιμούσαν να δουν πιο πολύ είναι ύφεση στον πόλεμο των τιμών, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρία Πιπερίδη, εκτελεστικό γενικό διευθυντή του ΟΤΕ, τα έσοδα στην αγορά κινητής τηλεφωνίας υποχώρησαν περαιτέρω κατά 18% την προηγούμενη χρονιά, ενώ η πτώση αναμένεται να συνεχισθεί το 2014, αποκλιμακούμενη στο 10% περίπου.

Η οικονομική κρίση έχει παίξει σημαντικό ρόλο λόγω μείωσης της χρήσης στη συμπίεση των εσόδων. Όμως, σημαντικό ρόλο έπαιξαν πέρυσι ο πόλεμος των τιμών και η κατά 80% μείωση των τελών τερματισμού.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει ενισχύσει τα μερίδια αγοράς της CosmOTE στα έσοδα της αγοράς πάνω από το 50% πέρυσι έναντι 38% το 2007, σύμφωνα με τον κ. Πιπερίδη. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το μερίδιο κερδοφορίας (EBITDA) της CosmOTE αφού ανήλθε στο 63% το 2013 από 40% περίπου το 2007 σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ.

Η ανωτέρω εξέλιξη έχει οδηγήσει άλλη μεγάλη εταιρεία να ζητήσει τη ρύθμιση της CosmOTE, προκαλώντας την έντονη ενόχληση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ όπως φάνηκε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Τσαμάζ έχει κάθε λόγο να είναι ενοχλημένος από αυτήν την εξέλιξη και να ψέγει τον πόλεμο τιμών των προηγούμενων ετών.

Όμως, αυτός είναι ένας πόλεμος που πολλοί χρήστες κινητής τηλεφωνίας καλωσορίζουν γιατί θέλουν να δουν ακόμη χαμηλότερες τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v