Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2014

H δανέζικη APM Terminals για ΟΛΠ και ΟΛΘ!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η κυβέρνηση δείχνει να προτιμά το λιμάνι του Πειραιά να καταλήξει στην κινεζική Cosco, ενώ εκτιμούν ότι η δημοπρασία για τον ΟΛΘ είναι ανοικτή σε όλους.

Οι σχετικές φήμες θα πρέπει να έχουν φτάσει στα αφτιά άλλων υποψηφίων για τον ΟΛΠ, αλλά κάποιοι δηλώνουν προσηλωμένοι στο πρότζεκτ και δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα. Ανάμεσά τους η APM Terminals που εδρεύει στη Χάγη και είναι η μία από τις 5 μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες του δανέζικου ομίλου Maersk.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το εκ Δανίας προερχόμενο γκρουπ Maersk είχε πωλήσεις 47 δισ. δολ. πέρυσι και ήταν 142ο στη διεθνή λίστα Fortune των 500 επιχειρήσεων.

Το APM Terminals διαχειρίζεται 65 λιμάνια, είχε έσοδα ύψους 4,3 δισ. δολ. το 2013 και απασχολεί 20.300 άτομα.
«Ενδιαφερόμαστε για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και προσβλέπουμε σε μια δίκαιη και διαφανή διαδικασία» μας δήλωσε ο Francois-Xavier Delenclos, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για την ανάπτυξη της APM Terminals.

Όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού του ο κ. Delenclos δεν μπορεί παρά να έχει τις φήμες που υποστηρίζουν πως οι Κινέζοι της Cosco είναι το φαβορί στη διεκδίκηση του ΟΛΠ. Το γεγονός ότι η APM Terminals επιμένει, συμμετέχοντας στη διαδικασία για τον ΟΛΠ, ίσως υποδηλώνει την πίστη της ότι η διαδικασία πώλησης θα είναι διάφανη.

Κοντός ψαλμός αλληλούια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v