Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 11 2014

Προς τριπλή συγχώνευση στις τράπεζες;

Στην ανάρτηση της 2ας Ιουλίου που έφερε τον τίτλο «Δύο σενάρια για την Πανελλήνια Τράπεζα» είχαμε γράψει τα εξής:

«Όμως, ένα άλλο σενάριο φαίνεται ότι θα μπορούσε να ανατρέψει άρδην την κατάσταση. Πολύ περισσότερο τώρα που ο Γιάννης Στουρνάρας είναι διοικητής στην ΤτΕ. Το σενάριο της συγχώνευσης της Πανελλήνιας με άλλη τράπεζα. Ίσως μάλιστα πάρει τη μορφή τριπλής συγχώνευσης».

Το πρώτο σενάριο ήθελε την Πανελλήνια Τράπεζα να βρίσκει ξένους ή/και έλληνες επενδυτές που θα κάλυπταν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το δεύτερο σενάριο, το οποίο αναφέραμε ως πιθανότερο, ήθελε την Τράπεζα Αττικής να απορροφά την Πανελλήνια, αφού εκκαθαριζόταν, και ένα κομμάτι του πάλαι ποτέ Παρακαταθηκών και Δανείων. Μ’ αυτό τον τρόπο η Αττικής θα αυξήσει το μέγεθός της και θα ενισχυθεί κεφαλαιακά. 

Το δεύτερο σενάριο δεν είναι τωρινό. Για την ακρίβεια κάποια προεργασία μεταξύ του υπουργείου και των κοινοτικών υπηρεσιών είχε γίνει όταν ακόμη ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός των οικονομικών.

Επομένως, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από την στιγμή που ο κ. Στουρνάρας είναι πλέον διοικητής στην ΤτΕ και έχει λόγο στις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v