Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 16 2014

Από το ξεπούλημα της Moore σ' εκείνο της Capital!

Η διολίσθηση της τιμής των ελληνικών ομολόγων ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ανεβάζοντας τις αποδόσεις τους σε επίπεδα ρεκόρ.

Σ' αυτήν τη διαδρομή υπήρξε ένας σταθερός, μεγάλος πωλητής που δεν είναι τόσο πολύ γνωστός στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό. Πρόκειται για την αμερικανική Moore Capital Management, όπως μαθαίνουμε.

Οι πωλήσεις ομολόγων από την Moore ανήλθαν σε εκατοντάδες εκατ. ευρώ όλη αυτήν την περίοδο.

Το τελευταίο διάστημα μια άλλη αμερικανική εταιρεία είχε την τιμητική της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ένα fund της επίσης αμερικανικής Capital, από τα τρία που είχαν επενδύσει στη Eurobank, προέβη σε πωλήσεις μετοχών της τράπεζας και ορισμένων ακόμη εισηγμένων συμβάλλοντας αποφασιστικά στην κατακόρυφη πτώση του Χ.Α.

Πού να είχαν προβεί σε πωλήσεις όλα μαζί τα funds της Capital δηλαδή.

Όπως ήταν φυσικό οι επιθετικές ρευστοποιήσεις συνδέθηκαν με το γνωστό e-mail υψηλόβαθμου στελέχους της Capital στο Λονδίνο μετά από παρουσίαση των οικονομικών θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το σίγουρο είναι ότι η λάμψη των ελληνικών μετοχών και ομολόγων έχει χαθεί και θα χρειασθεί αρκετός χρόνος για να επανέλθει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v