Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2015

Τι είπε ο Βαρουφάκης στους επενδυτές στο Λονδίνο

Nα ρίξει τους τόνους και να διασκεδάσει τις ανησυχίες αρκετών στο ακροατήριο που αποτελείτο από 120 επενδυτές (funds) και πωλητές μεγάλων επενδυτικών οίκων επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης σε παρουσίαση χθες στο Λονδίνο.

Τη συνάντηση διοργάνωσαν από κοινού η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank και η Bank of America-Merrill Lynch. Υπήρχαν τόσο πολλοί επενδυτές που ήθελαν να ακούσουν τον υπουργό που οι διοργανωτές αντιμετώπισαν πρόβλημα χώρου.

Ένας εκ των παρευρισκομένων ανέφερε ότι οι εντυπώσεις που άφησε ο κ. Βαρουφάκης ήταν σαφώς καλύτερες από εκείνες που αποκόμισε ο ίδιος από τις παρουσιάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θέλει να ενημερώσει και να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους πολίτες για το περιεχόμενο της πρότασης της νέας ελληνικής κυβέρνησης, συμπληρώνοντας ότι θα ήθελε πολύ να την παρουσιάσει στον γερμανικό λαό.

Ερωτηθείς για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να δήλωσε ότι δεν είναι εναντίον τους, αλλά θα γίνουν με διαφορετικό τρόπο γιατί αυτός με τον οποίον γίνονταν μέχρι τώρα δεν απέδωσε.

Σε άλλη ερώτηση που τέθηκε για τις μεταρρυθμίσεις και το κόστος που θα έχει τυχόν ανάκληση κάποιων από αυτές, ο υπουργός φέρεται να δεσμεύθηκε να υπερκαλύψει το όποιο δημοσιονομικό κόστος με άλλα μέτρα.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις του για να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο μέσω ανταλλαγής ομολόγων που δημοσιεύονται στους FT.

Ο υπουργός δήλωσε ότι το ύψος των τοκομεριδίων θα συνδέεται με τον ονομαστικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ χωρίς να διευκρινίσει το μέγεθος του τελευταίου αφού θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

Ο παρευρισκόμενος επενδυτής τόνισε ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν επικριτικός απέναντι στην πολιτική της ΕΚΤ να μην δεχθεί να «κουρευτούν» τα ελληνικά ομόλογα που είχε στη διάθεσή της κατά το PSI και φέρεται να δήλωσε ότι συμπεριφέρθηκε τότε ως hedge fund.

Tέλος, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει Plan B και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει το μνημόνιο, αλλά ζητά κάποιες ανάσες για τη χώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v