Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2015

Περιμένοντας τον κ. Βαρουφάκη στη λίμνη Κόμο

Θα είναι η 26η χρονιά που η ιταλική δεξαμενή σκέψης Ambrosetti διοργανώνει το εργαστήριο για τις χρηματοοικονομικές αγορές στη βίλα d' Este στη λίμνη του Κόμο. Αυτή τη χρονιά θα έχει θέμα «Οι προοπτικές για την οικονομία και τη χρηματοοικονομική».

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπάρχουν γνωστά ονόματα της ευρωπαϊκής σκηνής όπως ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Pier Carlo Padoan, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ignazio Visco και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis.

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης γνωστοί οικονομολόγοι και τραπεζίτες όπως ο Jacob Frenkel, πρόεδρος της JP Morgan Chase International, o Fransesco Garzarelli, εταίρος στην Goldman Sachs από το 2013. Επίσης, ο Mario Monti, ο Jim O'Neil, o Vittorio Grilli της JP Morgan Corporate & Investment Bank EMEA, o καθηγητής Nuriel Roubini και άλλοι.

Όμως, την παράσταση την έχει κλέψει κάποιος άλλος φέτος. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Για χάρη, κυρίως, του κ. Βαρουφάκη έχουν πάει στην ωραία βίλα της λίμνης του Κόμο δημοσιογράφοι από μεγάλα διεθνή δημοσιογραφικά μέσα, αναζητώντας κάποια δήλωσή του που θα κάνει αίσθηση. Αν μάλιστα αφορά τον κ. Σόιμπλε ή τη Γερμανία θα είναι ακόμη καλύτερα γιατί θα πουλήσει περισσότερο.

Από αυτούς άλλωστε πληροφορήθηκα κι εγώ για τη συνάντηση στην όχθη της πανέμορφης λίμνης Κόμο, κοντά στο εξοχικό του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνι...

Οπως πληροφορούμαι, ο κ. Βαρουφάκης πήγε σήμερα στη συνάντηση στη Βίλα d' Este στο Κόμο.

Παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να κάνει δηλώσεις αλλά τους απογοήτευσε, δηλώνοντας:

"It's such a nice day... so I won't answer pertinent questions about Greece"...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v