Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 27 2015

Η συμβουλή ενός διαπραγματευτή για την Βελκουλέσκου

Πολλά και διάφορα έχουν γραφτεί για την Ντέλια Βελκουλέσκου, τη Ρουμάνα οικονομολόγο του ΔΝΤ που αντικατέστησε τον Ρίτσι Γκογιάλ ως επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα.

Η κ. Βελκουλέσκου, η οποία καθυστέρησε την άφιξή της στην Αθήνα λόγω των διαδικαστικών-οργανωτικών προβλημάτων που προέκυψαν την προηγούμενη εβδομάδα, περιγράφεται ως σκληρή και απαιτητική.

Μόλις πρόσφατα γράφτηκε και αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ το περιστατικό σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος Αναστασιάδης πέταξε την καρέκλα προς το μέρος της σε κάποια φάση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στην Κύπρο γιατί είχε εκνευρισθεί με τη στάση της.

Ένα παλαιότερο δημοσίευμα σε κυπριακό ΜΜΕ ήθελε μια κυβερνητική αξιωματούχος να εκνευρίζεται επίσης και να προβαίνει σ' ένα απρεπές σχόλιο για την καταγωγή της κ. Βελκουλέσκου.

Όμως, δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στα λεγόμενα εκείνων που έχουν διαπραγματευθεί απευθείας με την ίδια.

Ενας από αυτούς είναι ο Παναγιώτης Θεοδοσίου, καθηγητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας που συμβουλεύει τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Τον ακούσαμε λοιπόν χθες το πρωί να αναφέρει σε εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος του δημόσιου ραδιοφώνου δυο-τρία πράγματα που μας έκαναν εντύπωση.

Κατ' αρχάς διευκρίνισε, γελώντας, ότι δεν είναι ακριβές ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης πέταξε την καρέκλα στη κ. Βελκουλέσκου όπως γράφτηκε στο Τύπο.

Δεύτερον, ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι η κ. Βελκουλέσκου, με την οποία ο ίδιος διαπραγματεύθηκε, είναι μια άρτια κατηρτισμένη οικονομολόγος, κάτι που δεν θα έλεγε για τους δυο άλλους εκπροσώπους της τρόικας στην Κύπρο.

Τρίτον, η Ρουμάνα οικονομολόγος του ΔΝΤ είναι ανοικτή σε επιχειρήματα που είναι τεχνοκρατικά εμπεριστατωμένα. Γι' αυτό οι συνομιλητές της θα πρέπει να είναι τεχνοκράτες με καλή κατάρτιση.

Αν όμως οι συνομιλητές της είναι άτομα που διακατέχονται από ιδεοληψίες, η στάση της κ. Βελκουλέσκου θα είναι σκληρή, προειδοποίησε ο καθηγητής κ. Θεοδοσίου και όποιος άκουσε άκουσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v