Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2015

Δύσκολα θα τη γλιτώσουν οι ομολογιούχοι των τραπεζών

Oι αναλυτές τοποθετούν την αξία της κάθε μορφής ομολόγων και προνομιούχων (εκτός από εκείνες που κατέχει το δημόσιο) στα 4 με 4,5 δισ. ευρώ.

Επομένως, θεωρούν ότι η συνεισφορά των ομολογιούχων στη διάσωση των τραπεζών θα είναι μικρή σε περίπτωση bail in ενώ η ζημία που θα προκληθεί σε βάθος χρόνου θα είναι μεγάλη.

Φυσικά, διάσωση των τραπεζών μέσω "κουρέματος" των πιστωτών δεν προβλέπεται πριν ενεργοποιηθεί η κοινοτική οδηγία (BRRD) από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Ομως, οι πιο προσεκτικοί παρατηρούν ότι η διατύπωση στην ανακοίνωση του Eurogroup της 14ης Αυγούστου για το θέμα δεν αφήνει αμφιβολίες για το τι θα συμβεί. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι η νομική οδός που θα επιλεγεί.

Κι αυτό γιατί στην ανακοίνωση αναγράφεται ότι οι ομολογιούχοι θα υποστούν απώλειες, σε αντίθεση με τους ανασφάλιστους καταθέτες (άνω των 100 χιλ. ευρώ ανα λογαριασμό).

Δεν είναι τυχαίο ότι αναφορά στο ίδιο θέμα κάνει επίσης η έκθεση που έβγαλε η Moody's στις αρχές Σεπτεμβρίου, υποβαθμίζοντας τα ανασφάλιστα (unsecured senior) ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v