Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 23 2015

Τράπεζες: Μεγάλες περικοπές κόστους βλέπουν οι δανειστές

Το θέμα των «κόκκινων» δανείων μπορεί να είναι το φλέγον για τις τράπεζες και το πολιτικό σύστημα ενόψει ανακεφαλαιοποίησης, αλλά δεν είναι το μοναδικό.

Στους κύκλους των δανειστών, σημαντικό ρόλο, έστω και μικρότερο από τα κόκκινα δάνεια, παίζει το κόστος λειτουργίας των τραπεζών.

Ανάμεσά τους υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια μείωσης του κόστους των ελληνικών τραπεζών, της τάξης του 30% με 40%.

Μερικά υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη εμφανίζονται να συμφωνούν, υπογραμμίζοντας σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους ότι οι μισθοί πολλών τραπεζοϋπαλλήλων δεν έχουν καμία σχέση με τους επικρατούντες στην ελληνική αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια, υπό την έννοια ότι είναι υψηλότεροι.

Φυσικά, η μείωση του κόστους δεν θα επικεντρωθεί μόνο στους μισθούς. Αρκετά καταστήματα τραπεζών θα πρέπει να κλείσουν, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που θα ακολουθήσει.

Όμως, καλό είναι να περιμένουμε. Πόσα και πόσα δεν είχαμε ακούσει στο παρελθόν για τον τραπεζικό κλάδο και το προσωπικό, αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι οι τράπεζες ήταν από τους καλύτερους εργοδότες. Ακόμη και οι εθελούσιες ήταν από τις πιο γενναιόδωρες στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v