Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2015

Και οι Σουηδοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά!

Η Σουηδία μαζί με τη Γερμανία και δευτερευόντως την Αυστρία είναι οι βασικοί προορισμοί παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και άλλες χώρες, π.χ. Αφγανιστάν.

Χθες πληροφορηθήκαμε πως η Γερμανία αποφάσισε να επαναφέρει σε ισχύ τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, που προβλέπει επαναπροώθηση των μεταναστών στις πρώτες χώρες υποδοχής της ΕΕ, με εξαίρεση την Ελλάδα.

Όμως, πιο εντυπωσιακή είναι η είδηση που προέρχεται από τη Σουηδία, μια χώρα που δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έλλειψη ευαισθησίας σε τέτοια ζητήματα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας μάς είπε την προηγούμενη Παρασκευή ότι η χώρα του είχε φθάσει στα όριά της, δεχόμενη κάπου 160.000 αιτήσεις για παροχή ασύλου μέχρι στιγμής το 2015.

«Είναι αδύνατον να δεχθούμε κι άλλους. Δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για να τους στεγάσουμε... Αναλογικά, είναι σαν να έχει δεχθεί η Βρετανία ένα εκατομμύριο πρόσφυγες το ίδιο διάστημα», μας είπε.

Χθες, τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων γνωστοποίησαν ότι η Σουηδία ξεκινά ελέγχους στα σύνορά της, για να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές.

Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η επόμενη χώρα.

Πάντως, οι στρατιωτικοί ηγέτες που υπηρετούν στον συριακό στρατό του Ασαντ δήλωσαν χθες σε ξένους δημοσιογράφους ότι κάπου 1 εκατ. Σύροι είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους μετά τις επιτυχίες του στρατού στην ευρύτερη περιοχή με τη στήριξη των ρωσικών αεροπλάνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v