Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 11 2016

H προφητεία του Mr. Goldman Sachs για Ελλάδα και ΔΝΤ

O Λόιντ Μπλανκφέιν, ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, εισέπραξε το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων υπό διάφορες μορφές το 2015 και ανακηρύχθηκε ο καλύτερα αμειβόμενος διευθύνων σύμβουλος ανάμεσα στις 6 μεγάλες τράπεζες της Γουόλ Στριτ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ελληνοαμερικανός Τζέιμι Ντίμον, διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, με λίγα εκατ. δολάρια λιγότερα.

Η Ελλάδα δεν είναι άγνωστη στο κ. Μπλανκφέιν.

Εχει επισκεφθεί τη χώρα μας στο παρελθόν και μερικές φορές ήλθε εδώ με την ιδιότητα του υψηλόβαθμου στελέχους της Goldman Sachs για επαφές με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Η επίσκεψή του τον Νοέμβριο του 2009, αν θυμόμαστε καλά, όταν η τότε κυβέρνηση του ΓΑΠ έκανε επαφές για να εξασφαλίσει δάνειο από την Κίνα κ.λπ., ήταν μια απ' αυτές.

Φυσικά, η Goldman Sachs συνδέεται στη χώρα μας με το περίφημο swap στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, για το οποίο έχει γίνει μεγάλος θόρυβος.

Όμως, ο λόγος που θυμηθήκαμε τον κ. Μπλακφέιν είναι άλλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs είχε βρεθεί, κατά σύμπτωση, σ' ένα ασανσέρ κτιρίου στη Ν. Υόρκη μαζί με έναν Ελληνοαμερικανό φίλο του και κάποιον άλλο Ελληνα πριν μερικά καλοκαίρια.

Όταν ο Ελληνοαμερικανός τού σύστησε τον Ελληνα φίλο του, ο κ. Μπλανκφέιν γύρισε και του είπε ότι έχει επισκεφθεί την Ελλάδα και την αγαπά.

Όμως, πρόσθεσε κάτι ακόμη που αποδεικνύεται επίκαιρο: «...αλλά η Ελλάδα έκανε λάθος που πήγε στο ΔΝΤ», τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v