Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 7 2017

Η Fraport τόνωσε τις καταθέσεις τον Μάρτιο

Μετά από δύο πτωτικούς μήνες, οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα πιθανόν ενισχύθηκαν τον Μάρτιο, εικάζουν πηγές από τον τραπεζικό κλάδο.

Όμως, αυτό δεν οφείλεται στην επιστροφή των καταθέσεων από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αλλά στη γερμανική εταιρεία Fraport. H τελευταία φέρεται να έχει καταθέσει πάνω από 800 εκατ. ευρώ στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα για το ντιλ με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Το συνολικό εφάπαξ τίμημα ξεπερνά το 1,2 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία επρόκειτο να υπογραφεί στα μέσα Μαρτίου, αλλά έχει μπει Απρίλιος και ακόμη οι Γερμανοί είναι στο περίμενε, γεγονός που προκαλεί ειρωνικά σχόλια.

Πάντως, το προϊόν ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του δανείου που συνήψε η Fraport για να πληρώσει το τίμημα έχει έλθει στη χώρα. Φέρεται λοιπόν να έδωσε ώθηση στις συνολικές καταθέσεις αφού ιδιώτες και επιχειρήσεις μάλλον συνέχισαν να μειώνουν τα υπόλοιπα των καταθέσεών τους.

Θυμίζουμε ότι οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 750 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2017, έναντι μείωσης κατά 1,534 δισ. τον Ιανουάριο.

Οι  συνολικές καταθέσεις των επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 113 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 562 εκατ. τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 637 εκατ. τον Φεβρουάριο και 972 εκατ. τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v