Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2017

Πως αξιολογούν οι fund managers τους κινδύνους στην οικονομία

Πως αξιολογούν οι άνθρωποι που διακινούν καθημερινά εκατοντάδες δισ. ευρώ ή δολάρια τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία;

Απάντηση δίνει η πρόσφατη μηνιαία έρευνα της BofA Merrill Lynch μεταξύ των διαχειριστών θεσμικών χαρτοφυλακίων παγκοσμίως.

Στην έρευνα του Αυγούστου, οι τελευταίοι θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από ενδεχόμενα λάθη της Fed και της ΕΚΤ στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής και ακολουθεί ένα ενδεχόμενο κραχ στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαχειριστές θεωρούσαν μεγαλύτερο κίνδυνο ένα ενδεχόμενο το κραχ στα ομόλογα στην έρευνα του Ιουλίου. Αυτό είναι καλό νέο για τους εκδότες νέων ομολόγων, καθώς δείχνει να υποχωρούν κάπως οι ανησυχίες των δυνητικών αγοραστών.

Ο τρίτος μεγαλύτερος κίνδυνος είναι γεωπολιτικός και ακούει στο όνομα Βόρεια Κορέα. Ο τέταρτος μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί την παγκόσμια οικονομία είναι ενδεχόμενος περιορισμός της πιστωτικής επέκτασης στην Κίνα.

Το ενδεχόμενο κατέβασμα των ρολών στον αμερικανικό δημόσιο τομέα δεν φαίνεται να τρομάζει, καθώς προφανώς θεωρούν ότι θα υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και του Κογκρέσου στο τέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v