Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 18 2017

Κτηματομεσίτες εναντίον των e-πλειστηριασμών

Πολλοί εν δυνάμει αγοραστές διαμερισμάτων και κατοικιών τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων των τραπεζών, που θα μπορούσαν να συμπιέσουν τις τιμές, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να ελπίζουν πως θα αγοράσουν ακίνητα φθηνότερα, αναφέρουν κτηματομεσίτες.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι η κτηματαγορά, η οποία δεν ήταν ποτέ σε άνθιση τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, έχει ατονίσει το τελευταίο διάστημα, περιμένοντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ομως, τραπεζίτες ανταπαντούν ότι η αγορά ακινήτων είναι υποτονική εδώ και καιρό και δεν οφείλεται στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Αν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από τις τράπεζες καθυστερούσαν περισσότερο, η αγορά θα ήταν παγωμένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Φυσικά, οι πραγματικοί λόγοι που η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε ύφεση εδώ και πολλά χρόνια είναι άλλοι, όπως η μείωση των εισοδημάτων, η σημαντική αύξηση της φορολογίας και η έλλειψη επαρκούς τραπεζικής χρηματοδότησης.

Αν κάποιοι από αυτούς τους λόγους δεν εκλείψουν, το αγοραστικό ενδιαφέρον θα είναι δύσκολο να τονωθεί και να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v