Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2018

Σας έλειψε ο Σόιμπλε;

Οι συζητήσεις μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και των συντηρητικών για μια συμφωνία που θα οδηγήσει στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης αναμένεται να εντατικοποιηθούν αυτή την εβδομάδα. Όμως, ένα πράγμα φαίνεται σίγουρο. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θα είναι ο υπουργός Οικονομικών της όποιας κυβέρνησης προκύψει.

Η απουσία του γηραιότερου εκλεγμένου Γερμανού πολιτικού έχει ήδη γίνει αισθητή σε όσους ασχολούνται με το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες κι αλλού. Εχει λοιπόν απαντηθεί το ερώτημα που τέθηκε όταν ο κ. Σόιμπλε αποχώρησε από τον υπουργικό θώκο για να γίνει πρόεδρος της Bundestag. Δηλαδή κατά πόσο θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα για την Ελλάδα χωρίς αυτόν στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών. 

Φυσικά, δεν είδαμε και μάλλον δεν θα δούμε πώς θα διαμορφωνόταν η κατάσταση αν υπουργός αναλάμβανε κάποιος από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών. Πάντως, άνθρωποι που ξέρουν τον Γερμανό πολιτικό εκτιμούν πως δεν έφυγε παραπονεμένος.

Οπως αναφέρουν, ο κ. Σόιμπλε είχε θέσει δύο στόχους αναφορικά με την Ελλάδα. Είτε να την οδηγήσει εκτός Ευρωζώνης, που ήταν ο πρώτος στόχος, είτε να ηττηθεί ο λαϊκισμός στην Ελλάδα, που ήταν ο δεύτερος στόχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v