Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2018

Οι Ρώσοι προτιμούν την Τουρκία

Τι κι αν τους κατέρριψε πολεμικό αεροσκάφος πάνω από τη Συρία, τι κι αν δολοφόνησαν τον Ρώσο πρέσβη στην Τουρκία, η προτίμηση των Ρώσων στη γείτονα ως τουριστικό προορισμό παραμένει.

Όπως μαθαίνουμε, οι κρατήσεις Ρώσων για διακοπές στην Τουρκία φθάνουν ήδη τα 3 εκατομμύρια και όλα δείχνουν ότι μπορεί να ξεπεράσουν τα 4 εκατ., με προοπτική τα 5 εκατομμύρια.

Υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό, π.χ. φθηνότερα πακέτα, έμμεσες επιδοτήσεις κ.λπ. Όμως, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Η Τουρκία παραμένει κορυφαία τουριστική επιλογή για τους Ρώσους, σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί  την ευνοϊκή συγκυρία των προηγούμενων χρόνων. Μάλιστα, ο πραγματικός αριθμός των Ρώσων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα ίσως ήταν χαμηλότερος από τον επίσημο, αν κάποιοι επαΐοντες έχουν δίκιο. Κι αυτό γιατί η ελληνική πλευρά δεν τους μέτραγε με βάση τις βίζες που εκδόθηκαν αλλά με τις θέσεις στα αεροπλάνα κ.λπ. Όμως, αρκετοί Ρωσοπόντιοι επισκέπτονται τη Ρωσία και επιστρέφουν, τονίζουν οι επαΐοντες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει 512,8 χιλιάδες Ρώσους να επισκέφθηκαν τη χώρα το 2015, αποφέροντας 433 εκατ. ευρώ, 595,5 χιλιάδες το 2016 και 433,1 εκατ. ευρώ και 588,7 χιλιάδες το 2017, με 417,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v