Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2018

H Fosun, η Folli Follie και η πορτογαλική ασφαλιστική

Η ιστορία που έφερε αντιμέτωπη την εισηγμένη Folli Follie με το Quintessential Capital Management (QCM) έχει κάνει μεγάλη εντύπωση και η έκβασή της έχει σημασία για τον ελληνικό όμιλο, τους μετόχους της και γενικότερα τους πιστωτές και το εγχώριο επιχειρείν.

Μετά από όλα όσα συνέβησαν, μας ήλθε στο νου μια ανακοίνωση της Folli Follie πριν από λίγο καιρό, που αφορούσε μια γνωστοποίηση της Fosun International Limited.

Η τελευταία γνωστοποίησε  ότι διατηρεί μεν την ίδια έμμεση συμμετοχή 13,886% στην ελληνική εταιρεία, αλλά πέρασε στις 24 Απριλίου το 10% στην πορτογαλική ασφαλιστική  Fidelidade-Companhia de Seguros, S.A. Αυτό σημαίνει ότι η πορτογαλική ασφαλιστική θα εγγράψει τις όποιες ζημίες ή υπεραξίες προκύψουν από την συμμετοχή στη Folli Follie.

Υπενθυμίζουμε ότι ο όμιλος της Fosun διεκδικεί το πλειοψηφικό πακέτο της  Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ φέρεται να έχει «τσεκάρει» γνωστά νοσοκομεία στην Αττική.  

Η τακτική της Fosun προσομοιάζει στην αντίστοιχη που ακολούθησε στην Πορτογαλία, που μετά την εξαγορά της Fidelidade-Companhia de Seguros, S.A., μπήκε στον κλάδο των νοσοκομείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v